Pénz- és tőkepiac

Kígyózó sorok az utolsó nyilatkozattételi napon - Fotók

Bár kora reggel az utcán kígyóztak a sorok a nyugdíjfolyósító mindhárom budapesti irodájánál, néhány órával később az ügyintézés már zökkenőmentesen haladt. Az azonban beigazolódott, hogy a magán-nyugdíjrendszerben való maradásról szóló nyilatkozat leadását nagyon sokan hagyták az utolsó pillanatra.

Hétfőn lehet utoljára nyilatkozni a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról. A legfrissebb összesített adat szerint országosan eddig 76 588-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánpénztári rendszerben - mondta az origo.hu-nak Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF sajtótitkára. Ez a szám reggel 9 órai állapotot tükröz, végleges adatok kedden várhatók. A múlt év végéig 3885-en, január közepéig 15 ezren, múlt csütörtökig 58 ezren, péntek kora délutánig pedig 67 ezren nyilatkoztak arról, hogy maradni kívánnak a magán-nyugdíjpénztári rendszerben.

Az index.hu szerint a Fiumei úton éjfélig lehet nyilatkozni – hivatalos tájékoztatás még nincs az este 6-ig tartó nyitva tartás meghosszabbításáról, de az őrök már ezt mondják az érdeklődőknek. Itt nem kérnek előre kitöltött nyilatkozatokat, nem is osztogatnak ilyet a várakozóknak, a taj szám alapján az ügyintézők nyomtatnak névre szóló nyilatkozatot, az ügyfeleknek csak aláírni kell.

Hosszú sorban várakoznak a megyei nyugdíjbiztosítási hivatalban Győrben is azok az emberek, akik a magánnyugdíj pénztári megtakarításokat választják – írja a Kisalföld online kiadása. A sorban állás rendkívül kulturált menetben zajlik, a várakozási idő a nyitásra érkezők szerint 35-40 perc.

Győr-Moson-Sopron megyében múlt szerdai adat szerint 2379-en döntöttek úgy, hogy az állami helyett a magánnyugdíj-pénztárakat választják. Tekintettel, hogy információnk szerint pénteken is kisebb tömegek rohanták szerint a nyugdíjbiztosítót Győrben, várhatóan ez a szám 3500 és 4000 között végződik a határidő lejárta után.


[enews_gallery id='260032']

tb-rendszer Győr nyilatkozat fiumei út ONYF magánnyugdíjpénztár nyugdíj
Kapcsolódó cikkek