Pénz- és tőkepiac

Nyilatkozat: "Botrányos tömegjelenetek" a Nyugdíjbiztosítónál

A reggel a hidegben utcán kígyózó sorok, tumultuózus jelenetek, hosszú álldogálás várt azokra, akik a Közép-magyarországi Nyugdíjbiztosító Igazgatóság Fiumei úti székházánál akartak nyilatkozni arról, hogy megőrzik magán-nyugdíjpénztári tagságukat – állítja az LMP.

A legnagyobb kapacitású hivatal a párt szerint láthatóan nincs felkészülve arra, hogy jelentős ügyfélforgalmat bonyolítson, holott a január 31-i határidő előtt vélhetően még többen próbáljak majd ügyüket itt elintézni. Félő, hogy a zárás előtti nagyobb rohamot a hivatalok képtelenek lesznek kezelni; így előfordulhat, hogy a felkészületlenség miatt lesznek állampolgárok, akik nem tudják gyakorolni jogaikat.

Ez olyan mérvű gondatlanság lenne, ami kimeríti a szándékos diszkrimináció fogalmát, és annál is aggályosabb, mivel a kormányzat folyamatosan azt ígérte, hogy semmilyen bürokratikus fennakadásra, akadályoztatásra nem kell számítania azoknak, akiknek pénztári tagságuk fenntartásához külön el kell mennie a nyugdíjbiztosítókhoz – olvasható a közleményben.

Az LMP szerint botrányos, hogy miután a kormányzat gyakorlatilag zsarolással próbálja visszaterelni az embereket az állami nyugdíjrendszerbe, nem biztosítja a joggyakorlás feltételeit a magán-nyugdíjpénztári tagok számára. Az LMP felszólítja Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy gyors intézkedésekkel szüntesse meg az áldatlan állapotot, és a felügyelete alá tartozó közigazgatási intézmények mindenkinek biztosítsák a szabad választáshoz szükséges feltételeket.

LMP állami nyugdíjrendszer ügyfél nyugdíjbiztosító nyilatkozat magánnyugdíjpénztár
Kapcsolódó cikkek