Pénz- és tőkepiac

A CIG nyerte a BKV tenderét - az Equilor azonban óvatos

A CIG Pannónia Biztosító nyerte a BKV unit-linked életbiztosítási szerződésre kiírt közbeszerzési tenderét - közölte a bíztosító a BÉT honlapján.

A BKV Zrt. „Befektetési egységekhez kötött élethosszig tartó életbiztosítás” tárgyban, legfeljebb a BKV teljes munkavállalói létszámára, mintegy 12 000 főre vonatkozóan hirdetménnyel induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki 2010. november 30-án. Az eredményesnek számító eljárás keretében a BKV Zrt. elbírálta az érvényes ajánlatokat és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-t hirdette ki nyertesként - áll a közleményben.

A szerződés megkötésére a jogszabály szerinti szerződéskötési tilalmi időszak utolsó napját (2011. február 23.) követően kerülhet sor.

A Pannónia 2010 végén nagyjából 26 000 darab unit-linked biztosítással rendelkezett, ehhez képest mind a bruttó díjbevételben, mind a szerződésszámban jelentős bővüléssel lehet kalkulálni - kommentálja a bejelentést az Equilor.

A szerzési költségekről egyelőre nem esett szó, ezért az Equilor szerint azonban a nagy méretből adódóan az általánosnál alacsonyabb kiadásról lehet beszélni. Az új portfólió minősége kapcsán a meglévő szerződésekhez képest nem számítunk jelentős elmozdulásra. A unit linked szerződések kapcsán korábban is vitatéma volt az adózási jogszabályokban foglalt lehetőségek kihasználása és ennek fennmaradása, amely a mostani bejelentés kapcsán is óvatossá teszi a befektetési céget.

Az Equilor amiatt is kevésbé optimista, hogy a 12 000-es szám csak maximum értéket jelent és nincs pontos időbeli koreográfia ennek kiaknázására. Mindazonáltal a kereskedésben pozitív reakciókra számítunk, mivel a bejelentés érdemben oszlathatja el a társaság növekedésével kapcsolatos aggodalmakat.

CIG Pannónia BKV unit-linked biztosítás Equilor
Kapcsolódó cikkek