Pénz- és tőkepiac

Egyiptom továbbra is színpadon - Mit várnak a piacok?

Az amerikai részvénypiac pénteken jó heti teljesítményt zárt be a többéves csúcsokra érve, ahogy a befektetők megörültek Mubarak távozásának.

Szerző: Tradenet Global

A hét végére mindhárom vezető index 1% vagy magasabb pluszban tartózkodott, a Dow Jones +1.4%-ot, az S&P 500 index és a NASDAQ pedig 1.5%-ot emelkedett. A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi adata szintén alátámasztotta az emelkedést – a februári érték 75.1 lett a januári 74.2 januári adat után. A fogyasztók bizalma és vásárlóereje tehát növekszik, a kiskereskedelem pedig az elmúlt öt év legjobb karácsonyi bevásárlási szezonját tudhatja megáénak.

A Wall Street cégeinek 75%-a már közzétette elmúlt negyedéves eredményét, és ezek 70%-a  vártnál jobb eredményeket mutatott ki. Ha ez a minta folytatódik, a jövő héten még több erős gyorsjelentést kapunk. Hétfőn a General Motors (GM) és a Marriott (MAR) hotellánc profitjelentése lesz a legjelentősebb. Egyiptom továbbra is színpadon lesz, a befektetők a régió stabilitásának növekedésében bízhatnak.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index csupán hajszálnyira van a hónapokkal ezelőtt beállított célárunktól, az 1343 ponttól. Ez pontosan a duplája a 2009. márciusi 667 pontos mélypontnak. Ezt a szintet általában jelentős korlátnak tekinthetjük, de jelenleg nem látszik a küszöbön álló korrekció előszele. Az index rövid távú támasza 1308 ponton található, ezután az 1295 pontos támaszra is számíthatunk. Ezek azok a szintek, ahol a vevőknek be kell jönniük a piacra, a nap végére pedig az eladóknak le kell győzniük őket.

Dow Jones General Motors Mubarak fogyasztói bizalom tradenet Nasdaq Egyiptom gyorsjelentés kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek