Pénz- és tőkepiac

Az olajárat figyeli a piac - Nincs eladási pánik

Bár kedden nem jött létre erős eladói nyomás, az amerikai részvénypiac mégis alacsonyabban zárt – igaz, csak viszonylag kicsi veszteségek keletkeztek.

Szerző: Tradenet Global

A háromnapi emelkedés utáni profitkivét is hozzájárulhatott a gyengélkedéshez. A líbiai hírek és a japán krízis még mindig címlapokon szerepel, ám mindkét helyzet stabilizálódni látszik, ezáltal kevéssé befolyásolja a tőzsdét is. Az S&P 500 index az 1300 pontos pszichológiai ellenállási szint környékén a nap elején megtorpant, majd negatívba fordult, és ott hullámzott a nap végéig.

Az áprilisi szállítású nyersolaj hordónkénti ára 1.6%-ot emelkedett kedden és 104 dolláron zárt. Amíg az olaj 100 dollárnál drágább marad, az erősen befolyásolja a hangulatát. A líbiai és a japán helyzet is kezd részleteiben is ismertté válni, a befektetők így az olajárakat követik, és igyekeznek megállapítani, hogy a jelenlegi szint ideiglenes vagy tartós marad-e.

Szerdán a General Mills (GIS) élelmiszeripari cég tesz jelentést a kereskedés nyitása előtt. A befektetők arra kíváncsiak, hogy az élelmiszerárak emelkedése befolyásolja-e a cég jövedelmezőségét. A cég 15 fő kategóriából 10-ben is elvesztette vezető szerepét az áremelés és a csökkenő hirdetési aktivitás miatt. A DIS és a HPQ is kiemelt figyelmet kap a mai kereskedési napon.

Ben Bernanke Fed-elnök egy privátbanki gyűlésen fog felszólalni San Diego-ban, várhatóan a Fed jelenlegi kötvényvásárlási programjáról és az inflációról beszél majd.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index pontosan addig a szintig esett, ahol a múlt heti gap (rés) bezárult, és még mindig a 20-as és 50-es mozgóátlag közelében tartózkodik. Az index nem tudta túllépni a 130-as szintet. Ez azt jelenti, hogy jó esély van a profitkivét bekövetkeztére a mostani korrekcióban. A medvék tovább küzdenek a 127.76-os gap bezárásáért, melynek célára a múlt heti mélypont 125 pontos értéke. Ha a piac kitörné a 130 pontot, a shortra játszók kezdhetnek aggódni, és ez is hozzájárulhat a kitörés erejéhez és jelentőségéhez.

 

medvék olajár kereskedés élelmiszerár Japán Líbia privátbank tradenet részvénypiac
Kapcsolódó cikkek