Pénz- és tőkepiac

Begyűjtötték a profitot a befektetők

Az amerikai részvények erős nyitása enyhe veszteségbe torkollott, melyet a kiskereskedelmi szektor vezetett.

Szerző: Tradenet Global

A fogyasztók költekezései 0.7%-kal emelkedtek februárban, mely jobb az előrejelzett 0.5%-nál. A fogyasztási, technológiai és nyersanyag szektor tovább esett, míg a kommunikációs szektor erősödve végzett. A J.J. Burns & Company álláspontja szerint a piaci forgalom azért ilyen alacsony, mert az átlagos befektető most nem aktív a tőzsdén.

Az olajárak 104 dollárról heti mélypontra csökkentek a Líbiát elnyomó nyugati erők hatására, mely lehetővé teszi az olaj áramlását a közeli jövőben is, és ez esést hoz az olaj árában.

A Disney (DIS $42.52 -0.45%) és a Home Depot (HD $36.65 -2.06%) pirosban zárt, az AT&T (T $29.36 +0.51%) és a Verizon (VZ $37.75 +1.25%) pedig a kommunikációs szektor emelkedését vezették.

A héten véget ér az idei első negyedév, és az alapkezelő menedzserek az utolsó simításokat is elvégzik portfólióikon. Minden szem a pénteken megjelenő munkanélküliségi adatra figyel. Az ADP magánszektorbeli foglalkoztatottsági adat szerdán jelenik meg, és ez adhat némi előzetes betekintést a alakulásába. A fogyasztói bizalmi adatokat és a heti munkanélküliséget szintén figyelembe fogják venni a befektetők.

S&P500 (SPY)

Az index erősen nyitott és túllépte a pénteki csúcsot is, majd amolyan hétfőkre jellemző fordulatot csinált, és végül negatívban zárt. A SPY a frissen visszaszerzett fontos szintek fölött tartózkodik, melyek a múlt héten még ellenállásként működtek. Az 50 és a 20 napos mozgóátlag továbbra is támasztja a piacot.

További jelentős szintek állhatják útját az index emelkedésének, mint az 1320 ponton kezdődő gap-zárás, majd az 1332 pont, végül az éves csúcs 1344 pontos értéke. Esés esetén az 1300 pontra kell figyelnünk, és ha elesne, akkor az 1296, 1285 és 1277 pontos szintek jelenthetnek támaszt.

portfólió foglalkoztatás fogyasztás Líbia olaj fogyasztói bizalom kiskereskedelemi tradenet ADP
Kapcsolódó cikkek