Pénz- és tőkepiac

Ismét megjelent a bika a Wall Streeten

Az amerikai részvények ismét emelkedésnek indultak – ez már a harmadik egymást követő emelkedés a piacon – miután a Japán krízis feletti kontrollt kezdik visszanyerni.

Szerző: Tradenet Global

Ugyanakkor az akvizíciós- és egyesülési piac élénkülése is támogatja az emelkedést. Ez a három nap mely emelkedéssel végződött, szeptember óta a legintenzívebb.  A líbiai rossz hírek ellenére (szövetséges támadások Líbia ellen) nyugtató hírek is napvilágot láttak, melyek szerint kezdik a japánok visszanyerni az irányítást a fukusimai erőmű felett, így csökkent a veszélye egy potenciális nukleáris katasztrófának. A híres milliárdos, Warren Buffet szerint a japán események alulértékeltté tették a japán részvényeket, így bullish várakozása miatt nem adja el részvényeit.

A világ legnagyobb telekommunikációs cége, AT&T bejelentette az amerikai T-Mobile megszerzését, az ajánlatuk 39 milliárd dollár. Az ilyen akvizíciók és egyesülések mindig jó hatással vannak a befektetőkre, hiszen a cég a növekedést tartja szem előtt, még a 2 éve tartó emelkedések ellenére is. Nincs jelentős bejelentés a mai napon.

S&P 500

A befektetők kétségtelenül élvezték a hétfői emelkedést, az árfolyam a 130-as szinteket is támadta, de képtelen volt áttörni azt. A forgalom is alacsony volt ráadásul és az árfolyam pontosan az 50-es és 20-as EMA közös pontjához korrigált vissza ezen az álmos kereskedési napon. Ha marad alatta és nem gyűri le a 130-at akkor az eladók újra visszatérhetnek a piacra, így lejjebb nyomva a piacot.

EMA bullish Japán Líbia befektető tradenet Buffett részvénypiac
Kapcsolódó cikkek