Pénz- és tőkepiac

Nem talál kapaszkodót a forint - nem is fog egyhamar?

Kissé gyengült a forint szerda reggel, az eurót 266 forint felett, a svájci frankot pedig 205 forint felett jegyezték 7 óra körül.

A forint jegyzése várhatóan nem változik számottevően az utóbbi napok viszonylag gyenge árfolyamához képest, az euróval szemben továbbra is 265 forint feletti szintekre lehet számítani.

A vártnál nagyobb márciusi miatt elszállt a remény, hogy a Magyar Nemzeti Bank a közeljövőben kamatot csökkent, a magyarnál jobb lengyel gazdasági fundamentumok pedig a forinttól a zlotyhoz vonzhatnak devizapiaci befektetőket - indokolták várakozásukat elemzők a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség beszámolója szerint.

Szerdán kora reggel az eurót 266,49 forinton jegyezték. Előző este 266,22 forint volt azt árfolyam a nemzetközi devizapiaci kereskedésben, előző reggel viszont még 265,24.

A svájci frank jegyzése 205,01 forint volt szerdán 7 óra körül. Egy nap alatt csaknem másfél forintot erősödött a deviza, hiszen kedd reggel még 203,65 forinton állt a frank. A dollárt 184,09 forinton jegyezték szerda reggel, a kedd esti 183,55 forint és a kedd reggeli 184,15 forint után.

Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében azt írja, hogy „a tegnapi borongós hangulat ma reggelre nem romlott tovább, inkább semleges, oldalazós napra számíthatunk 1-2 forinttal 265 fölött”.

„Kedden még érintette az EUR/HUF árfolyama a 267-es szintet, de a nyersanyagárak emelkedése miatt megugró hazai infláció gátat szabott a további gyengülésnek, viszont cserébe a hosszabb lejáratú kötvények hozamai ismét emelkedtek” – tette hozzá.

forint CHF EUR dollár svájci frank USD euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek