Pénz- és tőkepiac

Tovább kell fúrni - Esik a PannErgy

PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján tájékoztatatta a tőkepiac szereplőit, hogy a gödöllői fúrás munkálatai során a fúrófej 2130 méteres mélységben elérte a vízadó triász korú mészkő réteget. A fúrás további folytatásához szakértők egybehangzó véleménye szerint addicionális szeizmikus mérésekre van szükség, hogy mind a legoptimálisabb repedésrendszert, mind a kútpár másik tagjának megfelelő helyét meghatározzák. A részvény esni kezdett a bejelentés után.

A gödöllői térség geológiai jellemzői komplexebbek, mint azt az előzetes kutatások alapján feltételezni lehetett, ezért van szükség kiegészítő vizsgálatokra - közölte a PannErgy a BÉT honlapján.

A méréseket és annak kiértékelését igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni, ami számításaink szerint legalább két hónapot vesz igénybe. Amint megvannak a pontosított geológiai információk, a fúrás azonnal tovább folytatódik, a fúróberendezés ezért ez idő alatt a gödöllői helyszínen marad - írja a PannErgy.

A fúrásoknál alkalmazott módszerekben és eljárásokban a szakmérnöki szempontokat tekintjük mérvadónak, ezért a prioritásokat is így határoztuk meg. Az alkalmazott eljárásokról és azok ütemezéséről közösen döntünk a szakmérnökökkel, akiknek tudásában, tapasztalatában megbízunk - zárul a közlemény.

A PannErgy 900 forint feletti árfolyamról a bejelentés után 880 forint alá esett, majd 890 forint fölé tudott kapaszkodni. A vállalat papírjai 893 forinton forognak a BÉt-en, és 1,86 százalékos esést mutatnak.

 

részvény BUX bét pannergy fúrás árfolyam
Kapcsolódó cikkek