Pénz- és tőkepiac

S&P500 - A tömegverekedés ekkor várható

Az amerikai részvények visszacsúsztak hétfőn. A kereskedés jó hangulatban kezdődőtt, ahogy az amerikai miniszterelnök bejelentette, hogy Osama bin Ladent az amerikai katonák Pakisztánban kiiktatták.

Szerző: Tradenet Global

Az amerikai miniszterelnök és a terroristavezér nevének hasonlósága miatt az egyik bemondó véletlenül felcserélte a neveket. A menedzseri beszerzési index (PMI) áprilisban leesett 60.4 pontra az előző havi 61.02 pontról, de még mindig jobb lett, mint az előre jelzett 59.7 pont. A gyógyszerészettel foglakozó TEVA (TEVA) 3.4%-ot növekedett, miután sikeres ajánlatott tett a Cephalon-ra (CEPH) 6.8 milliárd dollárért (81.5 dollár/részvényért).

A japán sajtó szerint a TEVA meg szeretné szerezni a TAYIO-t, a harmadik legnagyobb japán céget 40 millió Yen-ért. Az Apple (AAPL) folytatta a csökkenést, miután a céget elítélték a kínai gyárában lévő munkakörülmények miatt. A Hartford Financial (HIG) 3%-ot növekedett piaczárás után az erős bevételi jelentését követően, ami a vártnál jobbra sikerült. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium munkanélküliségi adatait áprilisra vonatkozóan a hét végén fogják bejelenteni. Várhatóan 8.9%-ra emelkedik a és 200.000 új állás keletkezik a gazdaságban. A munkanélküliségi adat érzékenyen érinti a gazdasági felépülést.

S&P500 (SPY)

Bin Laden miatt az S&P 500 gap-pel nyitott. Ahogy előzőleg megállapítottuk, a piac elég nyugtalan, ahogy a medvék és a bikák farkasszemet néznek egymással. Még mindig 46% a short pozíciók száma, ami azt jelenti, hogy érdekes küzdelmekre számíthatunk a héten. A napi chart egy piros gyertyában végződött, ami lefedte az előző napi gyertyát.

Ez talán arra figyelmezteti a kereskedőket, hogy korrekcióra lehet számítani. Az első támasz szintet 134 pontnál lévő fej-váll alakzatnál találhatjuk, a 133.35 pont után, a 20 napos mozgóátlagnál. Azonban a másik oldalon a bikák első ellenállása 1380 pontnál van, egy 78,6%-os Fibonacci korrekció a medvék piaci mozgásának. A tömegverekedés csak ez után a szint után várható, közel a kerek 1400-as számhoz.

 

munkanélküliség medvék bikák Teva hig Oszama bin Laden spy tradenet
Kapcsolódó cikkek