Pénz- és tőkepiac

Enyhe pluszban Budapest - remek teljesítményt várnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,38 pontos emelkedéssel, 23.383,36 ponton nyitott pénteken. Az index a csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője a magyar értékpapír piac felülteljesítését várja pénteken. Ezt azzal indokolta, hogy csütörtökön elképesztő erőt mutatott a hazai piac, és a forint pénteken sem "hajlandó" gyengülni. Szerinte a nyitásban nem várható elmozdulás, és a "nem esés" is felülteljesítésnek számít majd.

Hozzátette: ez a helyzet sokáig így nem maradhat, vagy a fejlett piacoknak kell sürgős erősödésbe, vagy a fejlődőeknek sürgős gyengülésbe kezdeniük, ám ennek pénteken reggel még nincs jele. Szerinte a délutáni amerikai munkaerő-piaci adat feloldhatja majd e piaci képtelenséget.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője kiemelte: némileg enyhült a nemzetközi befektetői hangulat péntek reggelre, de a piacok továbbra is idegesek maradhatnak, a görög adóssághelyzetre, és az ahhoz kapcsolódó hírekre fókuszálhatnak.

Emlékeztetet: a magyar csütörtökön elvált a nemzetközi trendektől, mely a Mol, és a Richter emelkedésének volt köszönhető, így most a hazai index kimondottan jól fest, szemben a fejlett nyugat-európai tőzsdemutatókkal.

A gyógyszerpapír pénteken már osztalékszelvény nélkül forog a parketten; az OTP esetében az 5.900, és a 6.100 forintos szintekre kell figyelni, amerre kimozdul az árfolyam ebből a szűk sávból, abba az irányba trendszerű mozgás indulhat - vélekedett.

OTP görög mentőcsomag osztalékrészvény BUX bét felülteljesít Mol Richter
Kapcsolódó cikkek