Pénz- és tőkepiac

Wall Street - Ez volt június legjobb napja

Az amerikai részvénypiac kedden emelkedni tudott - a jó gazdasági adatok szerepet kaptak a vásárlók visszacsalogatásában, akik az elmúlt napok esései után most olcsón kaphattak részvényeket.

Szerző: Tradenet Global

A piacot átitató jókedv június hónap eddigi legzöldebb napját eredményezte. A kiskereskedelmi adatok ugyan -0.2%-os májusi csökkenést mutattak, de hiába is volt ez hét hónapja az első csökkenő adat, az elemzők ennél jelentősen rosszabbra számítottak.

Az elektronikai cikkek egyik nagy forgalmazója, a Best Buy (BBY $30.13) túlteljesítette az elemzők becsléseit erős profitjaival. Ez némi plusz optimizmust adott a tőzsdének, és javította a második negyedéves céges eredményekre vonatkozó kilátásokat és a teljesült átlagot is.
A termelői árindex (PPI) májusi értéke 10 hónapos mélypontot ütött meg, az élelmiszerárakban bekövetkező csökkenés pedig némileg ellensúlyozta az energiaárak emelkedését.

A kiskereskedelmi szektor a jó eredmények miatt emelkedett. A JWN +3.88%-ot, az Macy’s (M) +2.8%-ot, a Skas (SKS) +2.74%-ot, a JC Penney (JCP) pedig mindezeket túlteljesítve +17%-ot emelkedett a hírre, hogy az Apple korábbi igazgatója, Ron Johnson csatlakozik a céghez.

Szerdán a kereskedők a New York Fed-jelentést, a fogyasztói árindex (CPI) friss adatait és az ingatlanpiaci indexek fogják mérlegre tenni. Pénteken négyszeres opciólejárat lesz, és ne feledjük, hogy az S&P 500 index több, mint egybillió dollárt veszített május óta. Az opciós kereskedésben lévő volatilitás tehát szinte biztosan emelkedni fog a lejárat előtt, ahogy a piaci játékosok igyekeznek majd fedezni és bevédeni pozícióikat.

A Pandora Media kedden első nyilvános részvénykibocsátást hajtott végre. A 80 milliós hallgatói bázissal rendelkező online rádiós cég részvénye 16 dolláron zárta a napot. A cég így 235 millió dollárnyi tőkéhez jutott a részvénykibocsátás által.

S&P500 (SPY)

A tegnapi kereskedés nem igazán nyújtott semmi új érdemleges információt a várható irányról. A 200 napos exponenciális mozgóátlag és a vízszintes támaszvonal is tesztelésre került a NASDAQ (QQQ) és a Russell 2000 (IWM) indexen, de az S&P 500-on az árfolyam nem érte el ezt a szintet. 130 pontnál jelentős ellenállás található, és 131.71-nél nyitott gap-et is hagyott a SPY ETF. Támaszvonalat 125 ponton látunk, ami a márciusi éves mélypont szintje.

részvény elektronikai termelői árindex cpi jcp spy tradenet
Kapcsolódó cikkek