Pénz- és tőkepiac

Reálhozam: ennyit fizet átlagosan az OTP

Megtekinthető a tagi kifizetések mértéke 2011. július 15-vel az OTP Magánnyugdíjpénztár honlapján. Így mind a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert választó átlépők, mind a jelenlegi pénztári tagok megismerhetik az őket illető tagi kifizetések nagyságát – olvasható a pénzintézet közleményében.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár tb-be átlépő tagjainak több mint 85 százaléka jogosult valamilyen összegre. A pénztár 2011. augusztus elsejével kezdi meg tömegesen utalni a tagi kifizetéseket, miután azt visszaigényelte az Államadósság Kezelő Központtól.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár mintegy 750 ezer ügyfele ismerheti meg július 15.-étől az egyéni magán-nyugdíjpénztári egyenlege alapján számolt tagi kifizetés mértékét. Ez tartalmazza a hozamgarantált tőke fölötti hozamot és a tagdíj-kiegészítést. A jelenlegi tagok pedig mostantól ugyanitt folyamatosan nyomon követhetik egyéni számlájuk egyenlegének alakulását - áll a bank közleményében.

„Átlépő tagjaink több mint 85 százaléka számolhat a hozamgarantált tőke feletti összeg folyósítására. A tagi kifizetés átlagos mértéke több mint 65.000 forint.”- mondta el Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

„Terveink szerint a mintegy 60 milliárd forintnyi tagi kifizetés folyósítását augusztus elsejével kezdjük meg a 730 ezer átlépő tagunk felé, a pénztártagok neve alapján, ABC-szerinti sorrendben, az általuk korábban igényelt módon. A kifizetések a törvény által előírt határidőn belül megtörténnek.”– jelezte az ütemezéssel kapcsolatban Nagy Csaba.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár mintegy 18 000 tagjával és 40 milliárd forintnyi kezelt vagyonával továbbra is piac meghatározó szereplője marad és tagjai számára az utóbbi 13 év során már megszokott kiemelkedő minőségű, megbízható befektetői szolgáltatást nyújtja.

nyugdíjkassza OTP reálhozam pénztártag kifizetés
Kapcsolódó cikkek