Pénz- és tőkepiac

Van honnan esni - Izgalmas helyzetbe kerülhet az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,23 pontos csökkenéssel, 15.502,45 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,63 százalékkal gyengült. Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint az elmúlt napok intenzív emelkedése után szerdán megálló jöhet a nemzetközi tőzsdéken, sőt egy negatív korrekciót sem lehet kizárni.

A hazai piacon elsősorban az OTP emelkedése húzta a BUX-ot, így a bankpapír is korrigálhat, 3.400-3.500 forint között számos ellenállás húzódik a grafikonján, így amennyiben a következő napokban kis erőgyűjtés után megpróbálkozik az áttöréssel, izgalmas szituáció alakulhat ki. A többi vezető elmozdulása korlátozott mindkét irányban - fejtette ki.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is csökkenéssel nyithat a magyar piac. Nagyjából annyi felpattanás járt a világnak, amennyit az elmúlt két napban láttunk, ma már arra utalnak a jelek, hogy visszatalálunk a megszokott kerékvágásba: a szerdai napot már határozott mínusszal kezdhetjük - írja az elemző. Végül kitartott annyi ideig a jó hangulat, hogy az OTP-t is megtalálják a vevők, aminek most már nem biztos, hogy örülni fogunk, ugyanis így „van honnan esni”. A többi részvényünk viszont talán megúszhatja a reggelt, elvégre ezeket a vevők teljesen kikerülték - tette hozzá.

Az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek szintén korrekcióval kezdhetnek szerdán a keddi óriási növekedés után a várakozások szerint. Előző nap az indexek 16 hónapja legnagyobb egynapi, százalékban számított emelkedéssel fejezték be a napot azokra a reményekre, hogy a politikusok együttes intézkedésekkel lépnek fel az euróövezeti adósságválság mérséklése céljából. A konkrét bejelentések azonban ezúttal is elmaradtak.

részvény vevő OTP bét árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek