Pénz- és tőkepiac

"Nyakig benne vagyunk" - Hullámvasúton a részvénypiac

A zárás előtti eladói hullám csökkentette a tegnapi nyereséget, az indexeknek azonban így is sikerült pozitív tartományban maradniuk.

Szerző: Tradenet Global

Szerdán az európai vezetők további markáns lépéseket tettek a hitelválság megoldása érdekében, melynek hatására a részvények emelkedtek. A Dow Jones 102 pontos növekedést ért el, ami augusztus vége óta a legjobb eredmény (a napközben 209-es növekedés sajnos az utolsó kereskedési órában több mint 100 ponttal csökkent). „Sajnos úgy tűnik, a volatilis piac nem akar elmúlni, továbbra is nyakig benne vagyunk.” mondta Dennis Wassung, portfólió menedzser.

Az európai pénzügyi helyzet javításával kapcsolatos intézkedés tervezet hatására várhatóan csökkenni fog a kockázat a régióban, így csökkent az aggodalom a bankok és pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban, melyeknek papírjai jó teljesítményt nyújtottak a tegnapi nap folyamán.

Sajnos az S&P500 és a Dow sem tudta megtartani a lendületet a nap végére, az elmúlt 2 hónap legmagasabb záróértékéről csökkenés indult meg. Az elmúlt hét kereskedési napot tekintve, a Dow több mint 8, a SPY közel 10 százalékos emelkedést ért el.

Csütörtök: reggel lát napvilágot a JP Morgan (JPM) jelentése. A Dow index egyik szereplője biztos érdekes adatokkal fog szolgálni, melyet a jövő héten további nagybank is követ majd. A szerdai 3 %-os rali ellenére, a részvények még mindig 20 %-os mínuszban vannak, ha a 2011-es évet nézzük. A zárást követően fog megjelenni a Google (GOOG) jelentése, a Wall Street-i bevételi előrejelzés 8.74 dollár részvényenként a szeptemberben zárult, 7.21 milliárd dolláros harmadik negyedévben.

S&P500 (SPY)

Az alacsony kereskedési mennyiségek egyértelműen azt mutatják, hogy a befektetők nincsenek meggyőződve a piac értékéről. A jelenlegi helyzet egy újabb csökkenő tendenciát vetít előre.


 

részvény portfólió Dow Jones Bank S&P tradenet
Kapcsolódó cikkek