Pénz- és tőkepiac

Óriásit bukott az Apple

A tegnapi ingadozó mozgást az Európából érkező hírek okozták első sorban, a jelenlegi helyzetben lehetetlen megjósolni, milyen irányba fog mozogni a piac.

Szerző: Tradenet Global

A ralit a Németország és Franciaország adósságválság elleni védekező intézkedéseinek híre indította be, picit megnyugtatva az aggodalmaskodókat, akik már a 2008-as válság jeleit látták. Természetesen továbbra is benne van a levegőben a görög államcsőd, amely komoly láncreakciókat indítana be az adósságválsággal küzdő Európában, hasonlóképpen, mint tette azt 2008-ban a Lehman Brothers csődje.

A részvények ára tegnap a nyitást követő percekben csökkeni kezdett a hétfői pesszimista hangulat miatt, a technikai támogatásnak és a pénzügyi szektornak köszönhetően azonban egy növekvő trend indult meg. A piac hétfőn közel 2 %-os csökkent, kedden viszont szinte ugyanekkora növekedést ért el. Miután a német kormány véleménye szerint a jövő heti csúcstalálkozó sem hoz gyors megoldást az európai adósságválsággal kapcsolatban, a részvények esni kezdtek hétfőn.

A bankszektor hajtotta tegnap a piacot. A Bank of America (BAC $6.64) több mint 10 százalékos növekedéssel zárt. A nem túl könnyűnek mondható harmadik negyedévet a cég jelentős bevétellel zárta (5.86 milliárd dollár, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 7.65 milliárd dolláros veszteséggel). A Goldman Sachs (GS $102.25) papírjai 5.52 %-al emelkedett, miután a negyedévre kisebb veszteséget jelentett a cég. A tech szektor egyik meghatározó szereplője, az IBM (IBM $178.90) 4.12 %-os csökkenéssel zárt.

Szerda: tegnap a zárást követően a Moody’s leminősítette Spanyolországot, így ez a tény mindenképpen befolyásolni fogja a mai kereskedést. Az Apple (AAPL) részvényei is 7 %-os csökkenést értek el, mely hatással lesz a Nasdaq-ra is. A jelentős csökkenést az Intel (INTC) 4.5 %-os emelkedése valamelyest ellensúlyozza. A mai napon a következő cégek tesznek közzé jelentést: Abbott (ABT), Altera (ALTR), Morgan Stanley (MS), PNC (PNC), Travelers (TRV) és a United Technologies (UTX). A fogyasztói árindex a nyitás előtt jön ki. New Yorki-i idő szerint a Fed Beige Book-ja 14:00-kor lát napvilágot.

S&P500 (SPY)

Az európai hírek hatására az index emelkedett tegnap. Az index 123.50-nél (ahogy azt a hét elején is vártuk) ellenállásba ütközött, ami egyben az augusztusi legmagasabb pontot, és a 200-as mozgóátlagot is jelenti. A következő szint, a 123.50-es ellenállás felett, vagy pedig 50-es mozgóátlag mellett 119.20-nál lehet.

 

részvények Bank Apple S&P index rali tradenet
Kapcsolódó cikkek