Pénz- és tőkepiac

Patthelyzet Washingtonban, medvemorgás New Yorkban

Az európai és amerikai adósság problémák miatt már a nyitást követően negatív hangulat uralkodott a befektetők körében, akik a Hálaadás ünnepe előtt két nappal elkezdtek kilépni a pozíciókból.

Szerző: Tradenet Global

A piac a napi alj alatt zárta a napot, a Dow2 %-ot esett, hasonlóképpen a SPY-hoz. A legnagyobb csökkenést a pénzügyi és az ipari szektor szenvedte el. A befektetők úgy gondolják, ha meg is születik a döntés, amit Obama elnök a jövő héten jelenthet be, a kormányzati kiadások jelentős csökkentése lassíthatja a gazdaság fellendülését. A 12 tagból álló szuperbizottság célja, hogy a felhalmozott 1,5 trillió dolláros amerikai államadósságból legalább 1,2 trillió dollárt levágjon.

A határidő a holnapi nap lenne (november 23.). A két legnagyobb amerikai párt pesszimistán áll a dologhoz, véleményük szerint nem sikerül határidő teljesíteni a megállapodást. Gyakorlatilag tegnap volt a végső határidő, a kongresszus költségvetési hivatalának 48 órára lenne szüksége, hogy felülvizsgálja a javaslatot és végszavazásra be tudja nyújtani azt.

Két nagyon fontos amerikai cég is jelentést tett közzé a tegnapi zárást követően: a Hewlett-Packard (HPQ) 4.04 és a Caterpillar (CAT) 3 százalékos csökkenése következtében a Dow ismét negatív tartományba ment át. A Nasdaq, mint a tech szektor meghatározó mutatója szintén esett, miután az Amazon (AMZN) részvényei 4, a chipkészítő Intel (INTC) részvényei 3 százalékponttal csökkentek. Miután a Credit Swiss a részvényenkénti árakat 30-ról 20 dollárra csökkentette, a Research in Motion (RIMM) is 4.56 %-al esett.

Kedd: Meg Whitman vezetése alatt a Hewlett-Packard először tett közzé pénzügyi eredményeket tegnap. A részvények 2.27 %-al estek, miután az utolsó negyedévre vonatkozóan a cég 1.17 dolláros részvényenkénti bevételt jelentett.

S&P500 (SPY)

Az összes kereskedő a 122.5-ös szintre figyelt tegnap. A nyitást követően az index letört, és a 122.5-ös szint alá ment, sok kereskedő megvált a pozícióktól, még nagyobb nyomást helyezve a SPY-ra. Ugyanakkor, a vásárlók is megmutatták, hogy ott vannak a piacon. 119-es pontnál, támogatást nyújtva az index emelkedett, végül a napi alj felett zárt.

kongresszus index spy Hálaadás jelentés Wall Street költségvetés
Kapcsolódó cikkek