Pénz- és tőkepiac

Végtörlesztés - Kamatot emelt a Volksbank

Két újabb takarék is kiszállt a devizahitelek kiváltására szolgáló kölcsönöket kínálók táborából, másutt egyelőre csak a saját körzetükből fogadnak be kérelmeket, a Volksbank pedig mától jelentősen drágított - írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál.

A végtörlesztéshez a legolcsóbban forintkölcsönt kínáló Bakonyvidéke Takarékszövetkezet leállította a hitelezést. Így tett az Érd és Vidéke takarék is. A devizahitelüktől fix árfolyamon forintkölcsönnel szabadulni vágyók így a legolcsóbban a Répcelak takaréknál juthatnának pénzhez. Ott azonban a jelentős érdeklődés miatt úgy döntöttek: december 15-ig csak a szorosan vett körzetükbe tartozóktól fogadnak be kérelmeket. Az ezen kívülről – körülbelül 100 kilométeres területről – folyamodóknak meg kell várniuk ezt az időpontot, azután vagy lesz számukra lehetőség innen kölcsönhöz jutni, vagy nem - számolt be a pénzügyi portál.

A takarékoknak ugyanis - főként az olyan kisebbeknek, mint a Répcelak - általában nincs lehetőségük arra, hogy tömeges hiteligényt elégítsenek ki. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és a TakarékBank is egyre hangsúlyozza, óvatosan adjanak végtörlesztési hiteleket a tagok.

A Volksbankot nyilvánvalóan nem akadályozhatja forráshiány - írta a portál. Ez a pénzintézet kínált a nagybankok közül a legkedvezőbb feltételekkel kölcsönt a devizahitel kiváltásához. Mától azonban jelentősen, 1,5 százalékpontos mértékben drágított, a mintegy 8,38-8,78 százalékig alkalmazott kamatot egységesen 9,92 százalékban szabja meg. A változást úgy oldotta meg, hogy a korábbi (a mostaninál sokkal több féle lehetőséget tartalmazó) hitelpalettáját egyszerűen a már nem forgalmazott termékek köré sorolta, és újként vezetett be a korábbiaknál sokkal többe kerülő kölcsönt. Tény azonban, hogy a nagybanki ajánlatok közül még mindig kifejezetten jónak számít a volksbanki lehetőség - állapítja meg az azenpenzem.hu.

Országos Takarékszövetkezeti Szövetség Volksbank végtörlesztés hitel takarékszövetkezet kamat
Kapcsolódó cikkek