Pénz- és tőkepiac

A fedezeti alapok nem sírnak

A fedezeti alapok által kezelt vagyon összege egy tanulmány szerint 2012-ben elérheti a kétbillió dolláros összeget - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.

A német üzleti lap a Credit Suisse hétfőn nyilvánosságra hozott felmérését ismertette, amelyet a svájci bank több mint 600 intézményi befektető körében végzett.

Eszerint a befektetők azzal számolnak, hogy a fedezeti alapokból álló portfóliójuk összege idén értékét tekintve 8,6 százalékkal növekszik. Az újabb befektetési pénzek várt növekedésével együtt az alapok ágazatában kezelt összege idén 12 százalékkal, vagyis kereken 200 milliárd dollárral fog nőni, és eléri a 2,13 billió dollárt.

"Az intézményi befektetők továbbra is pozitívnak ítélik meg a fedezeti alapokat és az ágazat növekedési kilátásait."  – írta a Credit Suisse. A tanulmány szerint Ázsia és a küszöbállamok a fedezeti alapok befektetőinek legkedveltebb régiói. Ezzel szemben Európában vissza akarják fogni a kitettségüket, mert az adósságálság miatt további turbulenciáktól tartanak.

felmérés fedezeti alap
Kapcsolódó cikkek