Pénz- és tőkepiac

A Raiffeisen menedzsere vezetheti a Szberbank új leányát

A Szberbank orosz pénzintézet a Volksbanken International (VBI) megvásárlása után vezetőt keres az új osztrák leányvállalata részére.

A Szberbank vezetéséhez közelálló forrás megerősítette a Die Presse érdeklődésére a hírt, amely szerint Aris Bogdaneris, a Raiffeisen igazgatója versenyben áll a VBI igazgatói posztjának elnyerésére. Bogdaneris egyike annak a két jelöltnek, akik közül a Szberbank választ majd a poszt betöltésére. A második jelölt is osztrák, és Bogdanerishez hasonlóan a VBI-n kívülről érkezik. A döntés várhatóan egy hónapon belül születik meg. Mint ismeretes, a Szberbank a múlt héten vásárolta meg 505 millió euróért a bécsi székhelyű Volksbanken International pénzintézetet.

A Die Presse utalt arra, hogy a Kommerszant című orosz gazdasági lap szintén a Szberbankhoz közeli körökre hivatkozva  arról tudósított, hogy a Szberbank már 99 százalékban elkötelezte magát az egyik jelölt mellett, és Bogdaneris a favorit. Ugyanakkor a Raiffeisen Bank International (RFBI) szóvivője vitatja, hogy Bogdaneris a Szberbankhoz vagy a Volksbanken Internationalhoz vált át.

Bogdaneris egyébként kanadai állampolgár és 2004 óta tartozik az RBI igazgatóságához. Jelenleg a COO szerepét tölti be, feladatai közé tartozik az üzemi folyamatok vezetése, irányítása és szervezése. A Die Presse a Szberbank környezetéből úgy értesült, a pénzintézetnél meglehetősen bosszúsak amiatt, hogy az információ a Kommerszanthoz kiszivárgott, ugyanakkor nem kommentálták a hírt.

Szberbank Raiffeisen Volksbank menedzser
Kapcsolódó cikkek