Pénz- és tőkepiac

OTP Lakáslízing: A PBT döntése nem volt megalapozott

Közel hatszázezer forint árfolyamkülönbözet jóváírását ajánlotta az OTP Lakáslízingnek a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT). A társaság erre pert indított, de elkésett. Ez az első jogerős döntés tehát, amely a PBT határozatát megerősítette, mint a lakáslízingnél elmondták: érdemi tárgyalás nélkül született.

Eddig a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) mellett működő békéltető testület hét ajánlását nem fogadták el a bankok, biztosítók – mondta el az azenpenzem.hu-nak Binder István szóvivő. Többen be is perelték a PBT-t. Megszületett az első jogerős határozat is. Ebben a bíróság az OTP Lakáslízinggel szemben a békéltetőknek adott igazat.

Az OTP Lakáslízing vezérigazgatója, Virág Attila a portálnak elmondta: sajnálatosnak tartja az ügyfelükkel kialakult vitát, különösen azért, mert úgy véli, mindent tőlük elvárhatót megtettek az ügyben és az ügyfél érdekében. Álláspontjuk szerint a PBT döntése nem volt megalapozott. Tekintve, hogy a bíróság az ügyet érdemben nem tárgyalta, a pert el nem veszthettük, az OTP Lakáslízing  ügyében hozott ajánlás megalapozottságára vonatkozóan következtetéseket levonni így nem célszerű – hangsúlyozta.

Mint Bindertől megtudta az azenpenzem.hu, még négy per van folyamatban, néhány ügyben pedig a PSZÁF indít majd közérdekű keresetet. Információik szerint a CIB és az AXA áll a célkeresztben

Arra a kérdésüre, hogy miért nem haladnak gyorsabban a perindítással, a szóvivő hangsúlyozta: érvelésüket minden oldalról körülbástyázzák, hogy biztosak legyenek a győzelemben.

OTP per békéltető testület
Kapcsolódó cikkek