Pénz- és tőkepiac

Elemzők: vegyük a Siemenst

A Siemens részvények vételi javaslata aktívvá vált, amint az árfolyam első nekifutásra áttörte a 69,2 eurós ellenállást. A mai kedvező hírek tovább emelhetik a részvény árfolyamát.

A Siemens részvényekre kiadott stop vételi javaslatunk aktiválódott, miután az árfolyam áttörte 69,2 eurónál húzódó ellenállást.  A jelenlegi árfolyam 69,8 euró, célárunk pedig 72 euró, ami a beszállási ponttól számítva 4%-os emelkedési lehetőséget rejt magában, miközben a hozam/kockázat arány értéke 2:1.

A céláron jelenleg nem javaslunk változtatást, továbbra is a 72 eurót tartjuk reálisnak. A stop-loss szinten egyelőre nem érdemes változtatni, de egy komolyabb emelkedés után célszerű lesz a szintet némileg 69,2 alá elhelyezni és ez által felfelé húzni azt.

A vállalatnak a mai nap folyamán sikerült egy összesen 300 millió dolláros szerződést aláírnia Texas államban egy földgáztüzelésű erőmű létesítéséről. A Siemens ebben az üzletágban jellemzően közel 20%-os profitrátával dolgozik, így a megállapodás 0,065 dollárral, vagyis 0,05 euróval növelheti a részvények EPS értékét. Figyelembe véve a jelenlegi előretekintő P/E ráta nagyságát a fair értékét 0,6 euróval növeli.

A vállalat számára további kedvező hír, hogy a Siemenshez tartozó Osram pert nyert Amerikában az LG-vel szemben, ugyanis a bíróság kimondta, hogy az LG megsértette a Siemens egyik LED technológiához tartozó szabadalmát. A hír egyértelműen kedvező a vállalat számára.

részvény Erste vételi ajánlat Siemens
Kapcsolódó cikkek