Pénz- és tőkepiac

Érdemes-e most Egist venni?

Az Egis a mai tőzsdei kereskedés során 200 forintos mínuszban is tartózkodott. Ennek következtében elérte a hét folyamán jelentős mértékben felfelé módosított stop-loss szintet és ezzel a pozició nyereség realizálása mellett lezárult – jelenti az Erste.

Legutóbbi elemzésünkben a 15.650Ft-os szintet jelöltük meg stop-loss szintként, melyet a ma délutáni kereskedésben az árfolyam el is ért. A grafikon végén is látható, hogy a fekete gyertya metszette a kiszállási pontként meghatározott támaszt.

Május közepén 14.000 Ft-os árfolyam mellett javasoltunk beszállást a részvényekbe. Innen számolva  a mai kiütődésig 12%-ot erősödött a árfolyama.

Múlt héten is kiadtunk egy újabb vételi javaslatot az Egis részvényekre 15.100-as árfolyam mellett, még ezen a szinten beszállva is 3,5%-os profitra tehettünk szert egy hét leforgása alatt.

Jelenleg a technikai kép nem kedvez vételi pozició felvételének, de a részvények fundamentumai továbbra is kedvezőek, ezért a jövőben is érdemes lesz keresni a vételi oldalon a beszállási pontokat. Egy negatív korrekció során jó beszállási lehetőség nyílhat a 20 napos mozgóátlag környékén 15.000-es árfolyamszint környékén.

 

vételi pozíció Egis Erste
Kapcsolódó cikkek