Pénz- és tőkepiac

Consequit néven alapított új céget a Brokernetből kivált Kósa Erika

Egy szűk körű sajtóbeszélgetésen mutatkozott be csütörtök este a Brokernetből nemrég kivált Kósa Erika új biztosításközvetítő cége. Az új társaság neve Consequit lesz, a valódi induláshoz a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) engedélyére vár már csak a cég.

A társaság 100 százalékos tulajdonosa Kósa Erika, a vezérigazgatói posztot férje, Körtvélyesi Zoltán tölti be, az értékesítési vezérigazgató pedig a korábban szintén a Brokernetnél dolgozó Farkas András lett.
A Consequit – akárcsak a Brokernet – MLM-rendszerben fog működni.

A különbség az lesz, hogy a most alapított cég közvetítői folyamatos képzésben részesülnek, és rendszeresen vizsgáznak majd. A Consequit eddig négy céggel írt alá szándéknyilatkozatot termékeik közvetítésére. A biztosítók közül az Uniqa, a CIG Pannónia és a Metlife termékeit fogják értékesíteni, emellett a Solar Gold aranyszámláit is közvetíti majd a cég. A célcsoport a középosztály, illetve az afölötti réteg lesz, hozzávetőlegesen 200-300 ezer család, ez ugyanis az a réteg, amelyik az elmúlt években nem csúszott le.


A társaság Kósa Erika elmondása szerint várhatóan már az első év végére megtérül. 2013-ban a cégnél 1,8-2,2 milliárd forintos árbevételre számítanak. A már szándéknyilatkozatot tett partnereken kívül újabb biztosítókkal is tervezik a megállapodást, és úgy kalkulálnak, a jövő év végére már 800-1000 fős értékesítési csapattal rendelkeznek majd. Az alakuló ülésen ugyan még csak 63-an voltak, a gyors létszámbővülésben azért is bíznak, mert a kormányzati intézkedések miatt várhatóan több tízezer állami alkalmazott kerül majd az utcára, akik beszállhatnak a biztosításközvetítésbe. Emellett a friss nyugdíjasokra is számítanak az értékesítők sorában, ők azok ugyanis, akik a leghitelesebben képesek eladni az ügyfeleknek a nyugdíjkiegészítő biztosításokat.

Consequit biztosításközvetítés Brokernet
Kapcsolódó cikkek