Pénz- és tőkepiac

Elad egy csomó érdekeltséget a KBC

A belga bank ezentúl a fő profiljára és piacaira összpontosít, utóbbiak között Magyarország is szerepel.

A belgiumi KBC bankcsoport felszámolja a fő tevékenységi köréhez nem tartozó, azt eredményesen nem támogató tevékenységeit - jelentette be Johan Thijs vezérigazgató a KBC 2013 and beyond nevű stratégiai terv hétfői brüsszeli bemutatóján a bank közleménye szerint.

A KBC stratégiai tervében minden piacán a helyi feltételekhez való alkalmazkodást tűzte ki fő célul. Ennek keretében elsősorban lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfeleivel kívánja elmélyíteni kapcsolatait mind a banki, mind a biztosítási üzletágban a fenntartható üzleti viszony kialakítása érdekében.

Tevékenységét fő banki és biztosítási termékeire és szolgáltatásaira összpontosítja, és hosszú távra megerősíti elkötelezettségét a banki-biztosítási üzleti modellje mellett. Fő piacainak azokat az országokat tekinti, ahol mind a banki, mind a biztosítási üzletben jelen van. Ezek: Belgium, a Cseh Köztársaság, Magyarország, Szlovákia és Bulgária.

Felszámolja viszont minden olyan aktivitását, amely nem a fő tevékenységi köreit és nem fő piacait szolgálja. Értékesíti az orosz Absolut Bankot, a szlovéniai NLB-t, a németországi KBC Bank Deutschlandot, a szerbiai KBC Bankát és a belga Antwerp Diamond Bankot. A KBC Bank Ireland kivételként a lakossági üzletágban erősíti tevékenységét.

A KBC erősíti a határokon átnyúló együttműködést a csoporton belül a költséghatékonysági potenciál kiaknázása érekében. A csoport stratégiai céljait jobban szolgáló új szervezeti struktúrát alakít ki a döntési hatékonyság növelése és a felelősség elosztása érdekében.

Üzleti tervében 2015-ig 55 százalékra kívánja javítani költség/bevétel arányát részben bevételei növelésével, részben pedig hatékonyságjavítással és a szinergikus lehetőségek kiaknázásával.

Johan Thijs banki KBC
Kapcsolódó cikkek