Pénz- és tőkepiac

Sandyt túlélik a biztosítók

A globális viszontbiztosítási szektor erőteljes tőkehelyzete révén várhatóan el tudja viselni az Egyesült Államok keleti partvidékén végigsöpört Sandy hurrikán kártételeit - jósolta hétfőn összeállított előrejelzésében a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő Londonban ismertetett elemzése szerint a természeti csapás következményeinek bonyolultsága miatt egyelőre erősen bizonytalan, hogy a Sandy mekkora kárt okozott biztosított értékekben.

Az előzetes becslések alapján azonban a Fitch azzal számol, hogy a vihar biztosítási költségei közel járnak majd a 2008-as Ike hurrikán 13 milliárd dolláros biztosítási kárértékéhez. A Sandy előtt az Ike volt a legutóbbi olyan amerikai hurrikán, amely jelentős hatást gyakorolt a globális viszontbiztosítási ágazatra.

A Fitch Ratings szakelemzői szerint ugyanakkor a biztosított értékekben okozott károk nem fogják elérni az eddigi rekordot, vagyis a Katrina hurrikán által 2005-ben végzett pusztítás 48 milliárd dolláros biztosítási kártételét.

A globális viszontbiztosítási szektor erőteljes tőkehelyzete révén várhatóan el tudja viselni az Egyesült Államok keleti partvidékén végigsöpört Sandy hurrikán kártételeit - jósolta hétfőn összeállított előrejelzésében a Fitch Ratings.MTI-->

biztosítók Sandy hurrikán Fitch Ratings
Kapcsolódó cikkek