Pénz- és tőkepiac

Kártérítést kérhetnek az oroszok a Volksbanktól

Az orosz Szberbanknak - a vezetője, German Gref közlése szerint - minden oka megvan arra, hogy az osztrák Volksbank AG-től, amelynek aktíváját 2012-ben átvette, kártérítést követeljen annak rossz minősége miatt - jelentette a RIA Novosztyi.

Az orosz hírügynökség emlékeztetett arra, hogy az orosz bankóriás tavaly február 15-én 500 millió euróért megvásárolta a Volksbank kelet-európai részlegének, a Volksbank Internationalnak (VBI) 100 százalékát.  "Több kérdésünk van az aktíva minőségével kapcsolatban, amelyet a Volksbanktól megvásároltunk. Komoly tárgyalásokkal számolunk mind a bankkal, mind a könyvizsgálóval" - hangoztatta Gref a Financial Timesnak nyilatkozva.

A Volksbank és a könyvvizsgáló, a KPMG eddig tartózkodott attól, hogy kommentálja a Szberbank közlését - írja a brit lap. Ugyanakkor a RIA Novosztyi szerint Gref abban reménykedik, hogy a kelet-európai üzleti részlege fejlesztésével a Szberbank a következő három évben növekedést érhet el Nyugat-Európában. "Legalábbisa következő két évben még nem számolunk komoly lehetőségekkel. Ám arra az időpontra, amikor Nyugat-Európában ismét növekedés kezdődik, szintén fel kell készülnünk a növekedésre. E célból olyan platformot kell felkésziteni, amely aztán a növekedés ösztönzőjévé válhat" - vélte Gref.

Oroszország Bank Volksbank
Kapcsolódó cikkek