Pénz- és tőkepiac

Tőkét emeltek a Raiffeisen Bank Internationalben

A Raiffeisen Bank International sikeres kibocsátása a Bécsi Tőzsde szerint megerősíti azt a feltételezést, hogy a jelenlegi kiváló időszak arra, hogy a cégek tőkét emeljenek a parketten.

A Raiffeisen Bank International (RBI) két lépcsős tőkeemelése során kibocsátott összes részvényt bevezették kedden a Bécsi Tőzsdére. Az összesen 2,78 milliárd eurónyi friss tőkét jelentő ügylet a harmadik legnagyobb volumenű ilyen tranzakció a Bécsi történetében. A tranzakcióval az RBI közkézen forgó részvényeinek aránya jelentősen megemelkedett, ezzel javult a papír likviditása. Emellett az RBI bekerült az öt legnagyobb kapitalizációjú cég közé is a bécsi parketten.


„A tranzakció sikere erős elkötelezettséget mutat a Bécsi Tőzsde iránt. Az, hogy a befektetők ilyen óriási mértékben érdeklődtek, azt mutatja, hogy az osztrák tőkepiacnak van kapacitása az új kibocsátások befogadására” – magyarázta a tőzsde vezetőségének két tagja Birgit Kuras és Michael Buhl. A tőkepiacon keresztüli forrásbevonás akár vállalati kötvények, akár részvények kibocsátásával sokakat érdekel mostanában, ezért a Bécsi Tőzsdén arra számítanak, hogy több cég is követi majd az RBI példáját.

tőkeemelés Raiffeisen Wiener Börse Bécs
Kapcsolódó cikkek