Pénz- és tőkepiac

Nőtt az NN Csoport nyeresége

Jelentősen növelte nyereségét a második negyedévben az NN Csoport (NN Group) biztosító társaság - tájékoztatta szerdán az MTI-t az ING Biztosító Zrt., az NN Group N.V. tagja.

A közlemény szerint az NN Csoport nettó eredménye 39 millióról 252 millió euróra nőtt az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az eredmény növekedését elsősorban az európai életbiztosítási üzletágak értékesítése növelésének, valamint a hollandiai nyugdíjszerződések növekvő megújításának tulajdonítja az NN Csoport.

Az NN Csoport részvényét július 2-án vezették be az amszterdami Euronext tőzsdére és ezzel a csoport önálló társasággá vált. A második negyedéves eredményt az ING Group még teljes egészében konszolidálta mérlegében. A részvénykibocsátással az ING Group részesedése 68,1 százalékra csökkent az NN Csoportban.

Az ING Group honlapján közzétett negyedéves beszámoló szerint az NN Csoport a 2013 második negyedévi 2,483 milliárd euró bevétel után az idei első negyedévben 2,925 milliárd euró bevételre tett szert. előtti eredménye az idei második negyedévben 310 millió euró lett, szemben a 2013 második negyedévi 113 millió euró pozitív, és az idei első negyedévi 372 millió euró negatív eredménnyel. Az év első felében az NN Csoport 63 millió euró adó előtti veszteséget szenvedett el, szemben a 2013 első hat hónapjának 1,459 milliárd eurós pozitív eredményével.

nn csoport
Kapcsolódó cikkek