Pénz- és tőkepiac

Ezer magyar cég között oszt ki 40 milliárdot az Erste

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az Erste Bank megállapodást írt alá, melynek keretében az Erste Bank 40 milliárd forintot helyezhet ki magyar kis- és középvállalkozásoknak.

A megállapodásnak köszönhetően az Erste két új, kifejezetten kkv-kat célzó kölcsönnel jelentkezik a piacon; egy gyorsított elbírálású, rögzített futamidejű és egy ötéves újratöltődő vagy rögzített futamidejű, mezőgazdasági kkv-k által igénybe vehető hitellel. A hiteleket kevésbé szigorú biztosítékok mellett lehet igénybe venni, mivel a garanciát az Európai Stratégiai Beruházási Alap pénzügyi támogatásának igénybevételével az Európai Beruházási Alap (EBA) COSME-programja nyújtja.

A várakozások szerint a következő három évben mintegy ezer magyar kkv vehet fel ilyen hitelt. A rendelkezésre bocsátott finanszírozás révén ezek a vállalkozások terjeszkedhetnek, innovációs tevékenységet folytathatnak és új munkahelyeket hozhatnak létre.

Az EU kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő programjához (COSME) fűződő konstrukcióhoz szükséges uniós támogatást az európai beruházási terv egyik kulcseleme, az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) nyújtja.
 

uniós források megállapodás kedvezményes hitel beruházás
Kapcsolódó cikkek