Pénz- és tőkepiac

Felvásárlás francia módra

Rekordot döntött a francia Europcar részvényárfolyama, miután bejelentették, hogy felvásárolják Európa legnagyobb autókölcsönzőjét.

Rekordot döntött a francia Europcar részvényárfolyama, miután hétfőn bejelentették, hogy felvásárolják Európa legnagyobb, alacsony bérleti díjakkal dolgozó autókölcsönzőjét, a Goldcart – adta hírül a Reuters hírügynökség. A közös üzemeltetéssel 2020-ig 30 millió eurót tud megtakarítani az Europcar. A bejelentést követően az Europcar részvényeinek árfolyama 4,6 százalékot emelkedett, így rekordmagasságba, 12,60 euróra ugrott.

A spanyolországi Goldcart az Investindustrial olasz befektetési társaság adja el az Europcarnak. Az Ibériai-félszigeten erős piaci pozíciókkal rendelkező autókölcsönző értékét 550 millió euróra becsülik, 2016-ban éves bevétele 240 millió euró volt. A cég az Europcar -flotta” alacsonyabb költségvetésű vállalkozásai közé tartozik majd, hasonlóan egy korábbi szerzeményhez, az InterRenthez.

Az olasz GuidaMi, a dán Europcar Denmark és a német Buchbinder után a Goldcar már a negyedik cég, amelyet az Europcar idén felvásárol. A francia vállalat célja, hogy éves szintű értékesítéseinek összértéke 2020-ra meghaladja a hárommilliárd eurót. A cég ügyvezetőjének, Caroline Parot-nak a közleményéből az is kiderült, hogy a nálunk is aktív francia autó- kölcsönző vállalat 160-165 millió euróval szeretné növelni tőkéjét, de ez állításuk szerint nincs összefüggésben a mostani cégfelvásárlásokkal.

Investindustrial europcar Goldcart
Kapcsolódó cikkek