Pénz- és tőkepiac

Folytatta diadalmenetét az euró

A piac élénken figyelte Mario Draghi EKB-elnök és Mark Carney, a Bank of England fejének beszédét, miközben az euró tovább erősödött.

Rossz hangulat volt tegnap az európai pénzpiacokon: Frankfurt, Párizs és London is mínuszban zárta a tegnapi kereskedést. A nagyobb piacok közül csak a spanyol és az olasz tőzsdeindex tudott emelkedni. A régióban az osztrák, a cseh és a horvát börze is emelkedett. A BUX hozta az európai átlagot, 0,53 százalékos eséssel 35 455 ponton zárt.

A blue chipek közül egyedül a Richter (+0,46 százalék) tudott egy nagy hajrával drágulni, a Mol (–1,19 százalék), a Magyar Telekom (–0,42) és az OTP (–0,92 százalék) is gyengélkedett egész nap. A börzén a NordTelekom folytatta előző napi diadalmenetét: a papír 18,52 százalékot erősödött.

A piac élénken figyelte Mario Draghi EKB-elnök és Mark Carney, a Bank of England fejének beszédét. Draghi nem mondott semmi újat, az euró pedig tovább erősödött: egy hirtelen letöréstől eltekintve emelkedett a dollárral szemben, és nagyon megközelítette az 1,14-os határt, ahol tavaly júniusban járt legutóbb. Carney viszont belengette a brit gazdasági stimulus megvágását, amire a font erősödni kezdett a dollárral szemben.

Bank of England tőzsde mario draghi Mark Carney
Kapcsolódó cikkek