Pénz- és tőkepiac

Tizedelheti létszámát a Hewlett Packard

Három év alatt 1,5 milliárd dollárt tervez megspórolni a Hewlett Packard Enter­prise (HPE), ennek érdekében megtizedeli, azaz ötezer fővel csökkenti dolgozói számát.

Három év alatt 1,5 milliárd dollárt tervez megspórolni a Hewlett Packard Enter­prise (HPE), ennek érdekében megtizedeli, azaz ötezer fővel csökkenti dolgozói számát. A leépítések tervét a cég nem erősítette meg, de a költségcsökkentés a Bloomberg forrásai szerint az amerikai és a globális érdekeltségeknél egyaránt karcsúsítással jár majd. Az anyavállalat 2015-ben történt kettéválása után a vállalati megoldásokat, szervereket, adattárolást és szoftvergyártást továbbvivő HPE a nagy profitot hozó felhőszolgáltatások piacán szeretné helyzetét megerősíteni, az éllovasok, így az Amazon és a Google rovására.

A Meg Whitman vezette cégóriás azonban Anand Srinivasan, a Bloomberg Intelligence elemzője szerint az elbocsátásokkal legfeljebb időt nyer. Az ezzel kapcsolatos költségek a következő egy-két negyedév mérlegét megterhelik, de ezt követően sem látszik szerinte, hogy mitől pöröghetne fel a HPE forgalma. Whitman a hó elején azt nyilatkozta, hogy az ágazat globális bővülése és a hatékonyság javítása lesz ebben a kulcstényező. A befektetőket mindenesetre meggyőzte a vezérigazgató érvelése és a megszellőztetett terv, a HPE árfolyama 3,4 százalékot erősödött a pénteki zárásra.

HP Hewlett Packard
Kapcsolódó cikkek