Pénz- és tőkepiac

Csökkentek a spanyol kötvényhozamok a katalán elnök bejelentésére

Csökkentek a spanyol kötvényhozamok a szerdai kereskedés korai szakaszában, miután a Katalán elnök aláírta ugyan Katalónia függetlenségi nyilatkozatát, de felfüggesztette annak végrehajtását.

A 10 éves spanyol hozama 5 bázisponttal 1,64 százalékra csökkent szerda kora délelőtt. Ezzel a spanyol és a német 10 éves kötvény hozama közötti különbség 7 bázisponttal 118 bázispontra szűkült.

Függetlenségpárti tüntetők a parlament épületénél Barcelonában 2017. október 10-én, miután Carles Puigdemont katalán elnök aláírta a Katalónia felfüggesztett függetlenségi nyilatkozatáról szóló dokumentumot.
Forrás: MTI

Christian Lenk, a DZ Bank egyik elemzője szerint a katalán elnök nyitva hagyta az ajtót a tárgyalások előtt, szerinte most Madrid oldalán pattog a labda. A spanyol kormány szerdán rendkívüli ülést tart, amelyen értékelik a katalán történéseket, és döntenek a következő lépésekről.

A múlt héten a spanyol kötvényhozam 10 bázisponttal emelkedett, július eleje óta a legnagyobb mértékben. A részvénybefektetők is derűlátóbbak az elmúlt napokhoz képest, aminek hatására a madridi értéktőzsde irányadó IBEX 35 indexe 1,3 százalékos pluszban állt röviddel fél 10 után.

https://www.vg.hu/kozelet/egyelore-nem-kialtottak-ki-katalonia-fuggetlenseget-644001/

kötvényhozamok Népszavazás Katalónia
Kapcsolódó cikkek