Pénz- és tőkepiac

Alacsony forgalom mellett stagnált a BUX

A BÉT-en a forgalom épphogy meghaladta a hétmilliárd forintot, az index a nap végére 0,2 százalékot emelkedett (39 359 pontra), a múlt heti záróértékhez képest.

A hétfői kereskedés alaphangulatát a német kormányalakítási bizonytalanság határozta meg, délelőttre azonban a kedélyek – és a részvényindexek is – megnyugodtak. A BÉT-en a forgalom épphogy meghaladta a hétmilliárd forintot, az index a nap végére 0,2 százalékot emelkedett (39 359 pontra), a múlt heti záróértékhez képest.

A legnagyobb, kétmilliárd forintot megközelítő forgalmat az Opus érte el, a papír 4,4 százalékkal drágult, és 681 forinton zárt. A Konzum befektetőinek tegnap volt lehetőségük reagálni a vállalat igazgatóságának pénteki bejelentésére, amelyben részvényesi hozzájárulást kért a jegyzett tőke 30 milliárdra történő emelésére a következő öt évben. A Konzum-részvények csaknem egy százalékkal drágultak.

Az OTP-papírok újra tízezer forint alatt fejezték be a kereskedést. Tőzsdezárás után jelentett az ANY Biztonsági Nyomda. Az előrejelzések szerint újabb rekordnak számító, 25 milliárd forintot meghaladó árbevétellel zárja az évet. A Richter papírja 0,65 százalékkal 6990 forintra emelkedett.

 

 

BÉT tőzsde BUX stagnálás
Kapcsolódó cikkek