Pénz- és tőkepiac

Új ügyfelekért akcióznak a bankok

Ügyfélajánló programokkal és a számlanyitáshoz kapcsolódó jelentős kedvezményekkel próbál több hitelintézet is bankváltásra ösztönözni a bankok honlapjain szereplő ajánlatok alapján.

Ügyfélajánló programokkal és a számlanyitáshoz kapcsolódó jelentős kedvezményekkel próbál több hitelintézet is bankváltásra ösztönözni a bankok honlapjain szereplő ajánlatok alapján.

Fotó: Kallus György

A Budapest Bank például e hónap végéig működteti Partner Plusz Programját, amely sikeres ügyfélajánlásonként akár 30 ezer – de összesen legfeljebb 150 ezer – forintos jóváírást ad az érintett ügyfeleknek, az igénybe vett terméktől függően. Ha a program során új számlát nyit valaki ajánlás után a hitelintézetnél, az az előírt feltételek teljesítésekor 20 ezer – diákszámláknál 10 ezer – forintot jelent az őt ajánló ügyfélnek. A CIB Welcome nevű, március 30-ig futó programjában az ajánló és az ajánlott ügyfél is kap egyszeri jóváírást az akciós feltételek teljesülésekor, és létrejön a szerződés: lakossági számláknál 5 ezer, vállalkozóiaknál pedig 10 ezer forintot.

Az MKB Banknál az online számlanyitást ösztönzik ötezer forint egyszeri jóváírással, ha azonnali kártyavirtualizációt is igényelt az ügyfél. A Raiffeisen Bank március 9-ig tartó számlanyitási akciójában 20 ezer forintos egyszeri jóváírás jár a lakossági folyószámla-szerződést kötő új ügyfeleknek, ha egyéves hűségnyilatkozatot is tesznek.

Az új ügyfelek megszerzését célozza az UniCredit Bank Tripla Számlacsomagja is, amelynél – több díjmentes szolgáltatás mellett – az ügyfélnek egy évig nem kell számlavezetési díjjal kalkulálnia. Ám fontos feltétel, hogy az igénylő nem lehet UniCredit-ügyfél, és havonta legalább 150 ezer forint jóváírásnak kell történnie a folyószámlán.

A lakossági folyószámlák száma az utóbbi két évben lassan nőtt Magyarországon: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint szep­temberben 9,55 millió ilyen pénzforgalmi számla volt, gyakorlatilag annyi, mint 2016 végén, de sokkal több a 2015. decemberi 9,26 milliónál. A működő lakossági folyószámlák száma viszont még messze jár a 2012 végén regisztrált csúcstól, akkor csaknem 9,8 milliót regisztrált belőlük az MNB.

bankváltás bankok
Kapcsolódó cikkek