Pénz- és tőkepiac

Jelentős újítások a jegybanknál

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elindította „Pénzügyi Navigátor” okostelefon applikációját. A fogyasztók ezzel mobil alkalmazáson keresztül értesülhetnek a legfrissebb jegybanki hírekről, devizaárfolyamokról, elérhetik az online kereső programokat, ügyintézési időpontot foglalhatnak és akár üzenetet is küldhetnek az ügyfélszolgálat részére.

Az MNB a mindennapi pénzügyi döntések vagy épp a hosszú távú pénzügyi tervezés támogatása érdekében elindította ingyenesen letölthető „Pénzügyi Navigátor” elnevezésű okostelefon-alkalmazását. Az applikáción keresztül így azonnal értesülhetünk a legfrissebb jegybanki hírekről, sajtóközleményekről, az aktuális devizaárfolyamokról, és mobilbarát verzióban valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás is használható.

Utóbbiakkal bármely piaci szereplő engedélye pillanatok alatt ellenőrizhető, bankjegykiadó automaták és fiókok kereshetők, de a hitelfelvétel előtt állóknak is segíthet a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, és lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálat részére. A pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében külön pénzügyi szótár is megtalálható az applikáción belül, a főoldalon pedig véletlenszerűen megjelenő pénzügyi szakkifejezések is segítik a pénzügyi tájékozódást.

Fotó: Reviczky Zsolt

Az MNB emellett honlapján külön fogyasztóvédelmi aloldalt is kialakított. Az oldalon elérhetők a pénzügyekről közérthetően tájékoztató Pénzügyi Navigátor Füzetek, Pénzügyi Navigátor Filmek, és a pénzügyi döntések megalapozottságát, az egyes pénzügyi termékek összehasonlítását segítő Pénzügyi Navigátor Alkalmazások a legnépszerűbb tartalmak közé tartoznak.

A jegybank megújította az Intézménykeresőjét is, amivel mostantól egy felületen böngészhetők az MNB által nyilvántartott piaci szereplők, közvetítők adatai.

Megújult továbbá a Betétválasztó, a Betétkalkulátor, a Hitel- és lízingválasztó, a Hitelkalkulátor, és a Háztartásiköltségvetés-kalkulátor is. Emellett az új arculattal már korábban elindult Értékpapírszámla-lekérdező, illetve az Országos fiók- és ATM-kereső is elérhető a jegybank honlapján. A bankszámlaválasztó alkalmazás a közeljövőben kap korszerűbb, áttekinthetőbb lekérdező felületet.

applikáció MNB weboldal
Kapcsolódó cikkek