Pénz- és tőkepiac

Ha bejönnek a menedzsment ígéretei, végre elindulhat felfelé a GoPro

Hosszú idő óta most először van a GoPro előtt olyan lehetőség, amelyet megragadva kijöhet abból a mocsárból, ahol több éve dagonyázik.

Nehéz két-három éven van túl a GoPro, az év első felében újabb mélypontokra került a vállalat árfolyama. Április óta azonban elindult egy korrekciós folyamat, amelynek a végére megérintette azt a 7,5 dolláros ellenállást, ahonnan 2018 elején letört a papír. A kérdés most az, hogy van-e esélye átlépni a kulcsszintet, támogatnának-e fundamentumok is egy esetleges kitörést.

Fotó: AFP

A GoPro második negyedéves jelentésének sokkal pozitívabb kicsengése volt, mint amilyenhez hozzá lehettek szokva a befektetők. A menedzsment jóval letisztultabb, kézzelfoghatóbb stratégiát fogalmazott meg a második fél évre, amelyben fontos a jó teljesítmény.

Ha a várakozásoknak megfelelően valóban sikerül felülmúlni a 2017-es teljesítményt, és a költségeket is féken tudja tartani a vállalat – historikusan nézve ez sem az erőssége –, akkor a folytatás biztató lehet, és növelné az esélyét annak, hogy a cég 2019-ben már profitot termeljen.

Amit tehát hangsúlyoznék: hosszú idő óta most először van a GoPro előtt olyan lehetőség, amelyet megragadva kijöhet abból a mocsárból, ahol több éve dagonyázik. Az elérhetőbb árazás a termékek terén, és az olyan funkciók bevezetése, amelyek valóban érdeklik a vásárlókat, kedvező elegyet alkotnak. Néhány hónapos távlatra kifejezetten izgalmas papír lehet tehát a GoPro, a hat dollár fölött kiépített rövid távú bázis már alkalmas lehet a beszállásra. A grafikon szerint ezen a ponton található az emelkedő csatorna alja és az 50 napos mozgóátlag is.

A megszokottnál persze jóval nagyobb volatilitásra érdemes felkészülni, de az említett 7,5 dolláros szintig is van még tér egy 10-15 százalékos emelkedésre. Egy kitörés pedig akár nyolc és kilenc dollár közé is emelheti az árfolyamot.

STRATÉGIA gopro árfolyam
Kapcsolódó cikkek