Pénz- és tőkepiac

Blokkláncalapú terméket dob heteken belül piacra a SET

Jövő év második felében léphet piacra az innovatív üzletág új szolgáltatásával a SET Group – mondta a Világgazdaságnak Orbók Ádám stratégiai igazgató. 

Már a jövő év első negyedében bemutatja új, innovatív informatikai termékét a SET Group – mondta lapunknak Orbók Ádám, a SET stratégiai igazgatója. Ennek első lépése, hogy a társaság leányvállalata, a SET Informatika Zrt. vezetői pozícióját 2019. január 7-től Ács Ernő tölti be.

A villamosmérnök végzettségű szakember korábban olyan projektekben vett részt vezető beosztásban, mint a onlinepénztárgép-rendszerének tervezése, az Avon számlakezelő rendszerének fejlesztése, a magyar nyugdíjirattár di­­gitalizálása vagy a macedón nyug­díjbiztosító átvilágítása és szoft­verrendszerének tervezése. Az új vezető feladatai közé tartozik a SET Informatika Zrt. eddigi fejlesztései és kutatásai alapján az új szolgáltatás véglegesítése.

Társaságunk ezen üzletága az új generációs megoldásokat alkalmazza, s a tervünk az, hogy széles körben, elérhető áron kínáljunk olyan szolgáltatásokat, amelyek például abban segíthetnek a leendő partnereknek, hogy egy új, transzparens szegmenst teremtve, a piac korrekt résztvevőit juttatják jelentős helyzeti előnyhöz

– mondta a Világgazdaságnak Orbók Ádám.

Forrás: Shutterstock

Ennek alapját a stratégiai igazgató szerint a széles körben ismertté és elfogadottá vált blokklánc-technológia fogja biztosítani, az új informatikai vezetőtől pedig azt várják, hogy az eddigi fejlesztésekből mint építőkockákból összerakjon egy piacképes terméket. A piaci bemutatót a visszajelzések feldolgozása követi, az értékesítés a jövő év második felében kezdődhet.

A SET júniusban

100 millió forintot bocsátott az innovatív üzletág hátterét biztosító SET Informatika Zrt. rendelkezésére, majd az ősz folyamán a cégcsoport 262,6 millió forintért értékesített egy termálberuházásra alkalmas, könyv szerinti értéken 104,43 millió forintos ingatlant,

s az extra bevételt szintén a SET Informatika fejlesztésére fordította.

Ez azért érdekes, mert az eladott ingatlan a 700 milliós alaptőkével alapított SET Goodwill and Enterprise Management érdekeltségébe tartozott. Ez a leányvállalat a „valódi érték” üzletágban vállalkozások üzletrészének felvásárlását és a szükséges fejlesztések elvégzése után a vállalkozások piaci finomhangolását végzi. Ezzel a generációváltás nehézségeivel küzdő cégeknek kínál megoldást az alapítók visszavonulását követő válságos időszakra.

Részvényekkel fizetett a SET

Orbók Ádám hétfőn Rajnai Jánostól és Mátó Tibortól megvásárolta a SET Goodwill and Enterprise Management felé fennálló, a Mátó-Stáb Kft. 70 százalékos üzletrészének megvásárlása kapcsán fennálló követelését úgy, hogy 321 117 SET-részvényt ruházott át az érintetteknek. A tranzakció által a részvényes részvényállománya az 5 százalékos szavazati küszöbérték alá csökkent. | VG

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvasható.

Set Group blokklánc
Kapcsolódó cikkek