Pénz- és tőkepiac

Nevet vált a Plotinus

Akko Invest néven, komoly növekedési- és forrásbevonási tervekkel folytatja a Plotinus.

Továbbra is vagyonkezelőként, de immáron Akko Invest Nyrt. néven folytatja tevékenységét a Plotinus Holding, miután a társaság részvényesei a szerdai rendkívüli közgyűlésen számos fontos kérdésben hoztak döntést.

A Budapesti Értéktőzsdén 2011 óta jelenlevő társaság azt követően döntött a változásokról, hogy a vállalat 20 százalék feletti szavazati arányát megszerző fő tulajdonosa a szintén a BÉT-en jegyzett Appeninn és Altera (AutoWallis) korábbi fő részvényese, az ifj. Ádámosi György érdekeltségébe tartozó svájci székhelyű AGY69 AG befektetési cég lett.

A szerdai közgyűlésen a részvényesek többek között megválasztották a társaság új igazgatótanácsát, valamint módosították a társaság székhelyét.

Fotó: VG

Prutkay Zoltán, az Akko Invest új igazgatótanácsának a tagja a tervek kapcsán elmondta, hogy a vállalat hosszú távú stratégiáját ezt követően alakítják ki, de a fő tulajdonos szándékai alapján a társaság a jövőben is vagyonkezeléssel kíván foglalkozni, melynek során reálgazdasági és tőkepiaci befektetések egyaránt helyet kaphatnak.

Az Akko célja, hogy befektetéseivel értéket teremtsen részvényeseinek, így intenzív növekedési terveik vannak, amit a továbbiakban is a tőkepiac nyújtotta eszközök igénybevételével kívánnak megvalósítani.

A vállalat célja, hogy a jelenlegi Standardból a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába és a BUX-indexbe is bekerüljön.

Ádámosi György a részesedésszerzés kapcsán elmondta, hogy miként eddigi tőzsdei befektetései során, így ez esetben is bízik benne, hogy az Akko izgalmas időszak előtt áll, és összes részvényesének értéket fog teremteni. A befektető hosszú távon tervez a tőzsdén, mivel a magyar gazdaság és a Budapesti Értéktőzsde által biztosított forrásbevonási környezetet továbbra is kedvezőnek ítéli meg. A társasággal kapcsolatos terveihez hozzátette: nem tartja kizártnak, hogy tovább növelje részesedését a vállalatban.

budapesti értéktőzsde ifj. Ádámosi György Plotinus Nyrt. Akko Invest Nyrt.
Kapcsolódó cikkek