Pénz- és tőkepiac

Pécsen összeültek a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

A Pécsi Tudományegyetemen először megszervezett rendezvény a PÉNZ7 országos programsorozatának tudományos eseménye volt.

Magyarországon ezen a héten zajlik a diákok pénzügyi tudatosságának és vállalkozási ismereteinek fejlesztését célzó eseménysorozat, a PÉNZ7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahét – olvasható a Magyar Bankszövetség közleményében.

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán csütörtökön a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központban Fintelligence Pénzügyi Edukációs Konferencia címmel került megrendezésre az a nemzetközi szakmai esemény, amely a bankszektor szakértőinek bevonásával gyakorlati pénzügyi ismereteket kapcsol össze az egyetemi oktatók tudományos közelítésével. A Pécsi Tudományegyetemen most először megszervezett rendezvény a PÉNZ7 országos pénzügyi és vállalkozási kultúra fejlesztő programsorozatának tudományos eseménye volt.

Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára megköszönve a szervezők meghívását elmondta, hogy

az adótudatosság javítását, az adózási kultúra fejlesztését fontos és aktuális teendőnek látja a pénzügyi kultúra fejlesztésének szerves részeként.

Az adótudatosság emelkedése az elmúlt évek tapasztalati alapján évente akár több százmilliárdos bevételjavulást is eredményezhet a költségvetésben. Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte, hogy mivel a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának felügyelete, fenntartása a jegybank feladatainak fontos része, így ennek során a pénzügyi „öntudatosság” fejlesztésének támogatása folyamatos figyelmet kap az intézmény részéről.

Fotó: Shutterstock

A nemzetközi szakmai fórum abban a Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumban zajlott, amely fél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A pécsi pénzügyi oktatóterem egy, a folyamatosan bővülő Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat tagjai közül.

Hasonlók működnek a Miskolci és Debreceni Egyetemen, és hamarosan átadásra kerül a következő helyszín a Budapesti Gazdasági Egyetemen, amit várhatóan továbbiak követnek majd.

Ezeken a helyszíneken összesen több száz tanóra és program zajlott és több ezer középiskolás és egyetemista diák fordult meg megnyitásuk óta.

FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ
Kapcsolódó cikkek