Pénz- és tőkepiac

Újabb rekordokat dönthet az ANY

A nyomdatársaságban lehet még potenciál, noha a tavaly ősszel látott mélypontról több mint 15 százalékot emelkedett az árfolyam.

Nehéz lenne bármilyen indokot is találni, hogy miért ne kedveljük az ANY Biztonsági Nyomda részvényeit. Igaz, a 2018-as negyedik negyedéves eredmény nem lett túl erős egy egyszeri tétel hatása miatt, ennek ellenére a várható mértéke megfelelhet a tavalyi évben kifizetett 81 forintnak.

Az exportbevételek arányának zsugorodását tapasztalhattuk tavaly, elsősorban a választásra készített nyomtatványok miatt. Ez idén sem lesz másként, mivel az európai parlamenti és az őszi önkormányzati választásokra is az ANY szállítja majd a szavazólapokat.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Trendfordulóra emiatt csak 2020-ban számítunk, ráadásul a magas hozzáadott értékű útlevélgyártás a közép-afrikai régióban tovább pöröghet, ami a nettó profitsoron akár két számjegyű emelkedést eredményezhet már a következő két-három évben.

Az immár 30 milliárd forint feletti éves bevétellel büszkélkedő cég új gátakat tört át, mivel már önállóan is részt vehet a stratégiailag kiemelten fontos afrikai tendereken.

Optimizmusunk másik oka, hogy az épülő új üzemcsarnok a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően akár az idei év második felében elkészülhet. Ez két okból is fontos: egyrészt már 2020-tól százmillió forint feletti összeget takaríthat meg a cég a bérleti díjakon, másrészt a gyártói kapacitás is a vártnál hamarabb bővülhetne.

Fontos azt is hangsúlyoznunk, hogy az 1,6 milliárd forintos beruházásra tervezett új üzemcsarnok építése miatt a befektetők elbizonytalanodhattak az osztalékpolitika fenntarthatóságát illetően.

Ettől azonban nem kell tartani, mivel a magas kiadás ellenére is pozitív volt tavaly a szabad készpénzáram.

Véleményünk szerint a nyomdatársaságban lehet még potenciál, noha a tavaly ősszel látott mélypontról több mint 15 százalékot emelkedett az árfolyam. A jövőkép továbbra is pozitív, emiatt rekordokat döntögető eredményeket várunk a cégtől, ráadásul a 6 százalékos osztalékhozam továbbra is figyelemre méltó a magyar állampapírok 3-4 százalékos hozamaihoz képest.

 

STRATÉGIA tőzsde ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
Kapcsolódó cikkek