Pénz- és tőkepiac

A pénz ezúttal tényleg a fűben lapul

Ma ugyanolyan lehetőségek rejtőznek a kannabisz cégekben, mint húsz évvel ezelőtt az internetrészvényekben.

Önök milyen tőzsdei cégeket vásárolnának, ha lehetőségük lenne beülni Marty Mcfly és Doc Brown DeLoreanjába, és húsz évet száguldanának vissza az időben, egészen 1998 decemberéig?

Az orosz válság vihara épphogy elmúlt, az akkor legnagyobb hedge fund (Long Term Capital Management) csődbe ment, csaknem magával rántva az egész pénzügyi világot. A legjobb ezekben a zavaros időkben az internetszektor volt. 1998-ban az internet még részben ismeretlen, kétes hírű dolog volt, amit – nagyon kevés ember kivételével – nem értett senki, és nem több, mint tíz tőzsdén jegyzett cég volt (köztük az Amazon).

Ma, 2018-ban szinte felfoghatatlan, hogy húsz évvel ezelőtt az emberek miként vélekedtek az internetről.

Úgy gondoljuk, hogy ma ugyanolyan lehetőségek rejtőznek a kannabisz- (orvosi célú marihuána) cégekben, mint húsz évvel ezelőtt az internetrészvényekben. Az NFL-játékosok több mint húsz éve használják fájdalomcsillapítóként non addiktív tulajdonsága miatt, míg az opioid-hatóanyagú gyógyszerekről szinte lehetetlen leszokni.

A GW Pharma, egy kizárólag kannabiszkutatásra specializálódott angol cég sikeresen regisztrált az USA-ban gyerekkori epilepszia kezelésére alkalmas gyógyszert. Ugyanez a cég második fázisban lévő klinikai vizsgálatokat folytat bizonyos agydaganatok kannabisszal való gyógyításában. Amerikai, izraeli, holland és német biotech cégek sikeres első fázisú kutatásokat végeznek az Alzheimer és az öregkori demencia terén.

Ami viszont szerintünk a legfontosabb:

az amerikai politikai vezetés is kezdi elfogadni a kannabiszt mint gyógyszert. Donald Trump opioidkrízisről beszél az USA-ban, amire a kannabisz tökéletes válasz lenne.

Amerikában már csak három szövetségi állam van, ahol a kannabisz illegális, az összes többiben az orvosi, valamint a rekreációs használatát engedélyezik. Úgy gondoljuk, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa, óriási befektetési és növekedési potenciál van ezen a területen.

kannabisz
Kapcsolódó cikkek