Pénz- és tőkepiac

Még egyszerűbbé válik a távoli banki ügyintézés

A Peak hazánkban elsőként nyújt olyan gyorsított banki szolgáltatást, ami lehetővé teszi a nem valós idejű ügyfél-azonosítást is forint alapú bankkártya esetén.

Idén lépett hatályba az MNB azon rendelete, amellyel egyrészt megteremti a lehetőséget a pénzügyi szolgáltatók számára a távoli ügyfél-azonosításra, másrészt ezzel megkönnyíti a június 26-ig kötelezően teljesítendő banki adategyeztetést is. Ennek alapján egyre több pénzintézet kínál videóbankon keresztül történő bankszámlanyitási lehetőséget, ám napjainkig ezt csak valós idejű szolgáltatásként kínálták a hazai ügyfeleknek.

A Peak hazánkban elsőként nyújt olyan gyorsított banki szolgáltatást, ami lehetővé teszi a nem valós idejű ügyfél-azonosítást is forint alapú bankkártya esetén

– írja közleményében a társaság. Hasonló technológiát alkalmaz a nemzetközi piacon a Revolut, a Monzo vagy a Transferwise is, de lényeges különbség, hogy náluk forint alapú bankkártya igénylésére jelenleg nincsen lehetőség.

Az új szolgáltatást a Peak netbankjának több éves komplex fejlesztése előzte meg, azzal a céllal, hogy minél teljesebb körű felhasználói élményt tudjon nyújtani az ügyfeleknek. A peakwallet.com oldalon lépésről-lépésre tudunk haladni, így megkönnyítve a gyors ügyfél-azonosítást és a banki szolgáltatások igénybevételét.

Képünk illusztráció / Fotó: Shutterstock

A cég e megoldását úgy alakította ki, hogy ne csupán saját felhasználásra tudja alkalmazni, de „software as a service” megoldásként tudja szolgáltatni harmadik fél számára is. Azon bankok, pénzügyi szolgáltatók is igénybe vehetik ezt a fejlesztést, akik még nem rendelkeznek ilyen ügyfél-beazonosítási megoldással, de a sürgető piaci igényeknek megfelelően mielőbb szeretnék bevezetni azt – teszik hozzá.

A szolgáltatás természetesen hamarosan elérhetővé válik a Peak megújuló mobilapplikációján keresztül is, amivel még egyszerűbbé és kellemesebbé válik a távoli banki ügyintézés és a digitális ügyfélélmény a felhasználóink számára

– idézi a cég közleménye Suppan Mártont, a Peak Financial Services CEO-ját.

Peak banki szolgáltatások bankkártya netbank
Kapcsolódó cikkek