Pénz- és tőkepiac

Ma már néhány gombnyomással hitelhez lehet jutni

Ami igazán fontos, az a bizalom, a szakmaiság és felkészültség, valamint a gyorsaság – jelentette ki a CIB Bank kisvállalati szegmensének vezetője.

Ami igazán fontos, az a bizalom, a szakmaiság és felkészültség, valamint a gyorsaság

– jelentette ki a kisvállalati finanszírozásról Fetter István, a CIB Bank kisvállalati szegmensének vezetője a Világgazdaság „Új távlatok – a szükséges források megteremtése” című konferenciáján. Szerinte egyre fontosabb a digitalizáció, ami hozzájárul az ügyfélélményhez.

A vállalati finanszírozásban az egyik legfontosabb stratégiai partnerük a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A „fordított kezességvállalásról” elmondta, hogy

semmilyen tárgyi fedezetre nincsen szükségük a nyújtásához, hiszen a Garantiqa nyújtja a fedezetet.

A közös céljuk „a hitellel nem rendelkező vállalkozások hitelkeresletének ösztönzése”. Tavaly majdnem 13 milliárd forint új hitelt helyeztek így ki, amelyből új kezességvállalás 10,7 milliárd forint volt.

Fetter István, a CIB Bank kisvállalati szegmensének vezetője
Fotó: Kallus Gyrögy

Szintén fontos partnerük a jegybank: az MNB korábbi programjainak keretében (2013. júniusa és 2017. márciusa között) összesen közel 40 ezer hitelszerződést kötöttek 2800 milliárd forint értékben.

A legtöbb hitelt a javítás szektorban működő kkv-knak nyújtották.

A jegybank Növekedési Hitelprogramjának új konstrukciója, az NHP fix kapcsán május végéig 131 milliárd forintot tett ki a leszerződött volumen mértéke, amely 4700 vállalathoz, összesen mintegy 5900 ügylethez köthető – ebből a mikroszegmens közel 66 milliárdot tesz ki, mintegy fele-fele arányban hitel és lízing.

Fő a gyorsaság

Ügyfeleiktől azt a visszajelzést kapták, hogy minél gyorsabban szeretnének forráshoz, finanszírozáshoz jutni. Fetter István elmondta, hogy

akár 2 munkanap alatt is tudnak finanszírozást biztosítani a már meglévő ügyfeleiknek,

hiszen ismerik a számlaforgalmukat, tudják, hogy mennyire kockázatosak az érintettek.

Ma már néhány gomb megnyomásával is finanszírozásához lehet jutni

– fogalmazott a CIB Bank kisvállalati szegmensének vezetője. Hozzátette, lehetővé teszik majd azt, hogy a hiteligénylést is mobilapplikáción keresztül lehessen benyújtani.

A lakossági szegmensről elmondta, hogy a meglévő ügyfeleik már 7 perc alatt személyi hitelhez juthatnak a mobilapplikációjukon keresztül – ezzel szavai szerint már több ezren éltek is. Néhány gombnyomással pár percen belül meg is jelenik az összeg az ügyfél számláján – tette hozzá.

VG-konferencia CIB Bank Fetter István FINANSZÍROZÁS
Kapcsolódó cikkek