Pénz- és tőkepiac

Magyarországon erősít a Revolut

A múlt hónapban már csaknem százmillió euró értékű tranzakciót bonyolítottak le a magyarországi Revolut-felhasználók, akiknek a száma meghaladta a negyedmilliót.

Megerősítheti magyarországi jelenlétét a Revolut, a következő lépések közé tartozhat a magyar nyelvű ügyfélszolgálat létrehozása, továbbá a hazai IBAN számlaszám létesítése, így a bankkártyás feltöltés mellett átutalással is olcsón kezelhetik egyenlegüket a felhasználók – közölte a Világgazdasággal Karol Sadaj, a Revolut lengyelországi országmenedzsere. Hozzátette: cége Magyarországra már nemcsak Kelet-Közép-Európa részeként, hanem önálló piacként tekint, ezért külön üzletfejlesztési vezetőt és PR-menedzsert is delegálhat az országba.

A londoni központú pénzügyi céget a nagybankok alternatívájaként hívták életre 2015-ben. A Revolut eleinte azzal vonzotta az ügyfeleket, hogy a közvetítésével bankközi árfolyamon lehetett a pénzt utalni és költeni, de ma már olyan szolgáltatásokat is nyújt, mint a jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatás vagy a kriptodeviza-váltás. Lapunk Brexittel kapcsolatos kérdésére Karol Sadaj azzal a kézzelfogható példával válaszolt, hogy

a brit kilépés után jogosítvánnyal valószínűleg nem lehet majd regisztrálni, csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal.

Fotó: VG

A magyar piac növekedésével kapcsolatban a szakember kifejtette: míg augusztusban 20 ezer új ügyfelet szereztek, addig no­vemberben már eddig is több mint 30 ezret, s ezzel a hazai Revolut-tábor ma már több mint 250 ezer tagú. Megfigyelhető az is, hogy egyre magasabb az átlagéletkor, a nyár végi 33 év mostanra 35 évre kúszott fel, bő 10 ezer felhasználó pedig 50 feletti.

A hazai ügyfelek a múlt hónapban már 96 millió euró, azaz mintegy 32 milliárd forint értékű tranzakciót bonyolítottak le, viszonyításképp ez az összeg januárban még csak 12 millió euró, azaz 4 milliárd forint volt.

A Revolut lengyelországi országmenedzsere összegezve úgy értékelt, hogy a magyarországi pénzügyi szektor innovatív, ráadásul helyben is versenyképes fintech megoldások érhetők el, a piac alkalmas technológiai alapú pilotprogramok tesztelésére.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Revolut
Kapcsolódó cikkek