Pénz- és tőkepiac

Eljöhet az Amazon ideje 2020-ban

A növekedés a feszült közel-keleti helyzet ellenére is kitartott, tehát jól indult az év.

Alulteljesített a többi amerikai blue chiphez képest tavaly az Amazon, az online kiskereskedelmi óriás árfolyama 23 százalékkal emelkedett 2019-ben, ez az S&P 500 index éves hozamától is némileg elmaradt. Ráadásul az Amazon több más amerikai nagypapírral ellentétben történelmi csúcsra sem tudott törni, még távol van a 2018. szeptemberi 2040 dolláros rekord.

Azonban lassan már eljöhet az Amazon ideje, több jel is arra mutat, hogy felülteljesítővé válhat a A cég karácsony utáni bejelentése szerint az ünnepi szezon rekorderős volt, világszerte milliárdnyi termékre érkezett megrendelés, és több tízmillió Amazon-eszközt értékesítettek.

A Prime-ügyfeleknek egy napon belül kiszállított termékek száma kevés híján megnégyszereződött.

Bár konkrét számokat nem közöltek, a pozitív hangvételű közzététel után a negyedik negyedéves eredményekkel kapcsolatban is optimisták lehetnek a befektetők. Az árfolyam egy nap alatt több mint 4 százalékot emelkedett, és a növekedés a feszült közel-keleti helyzet ellenére is kitartott, tehát jól indult az év. A hírek szerint a jövő héten aláírhatják az amerikai–kínai kereskedelmi részmegállapodást, ami újabb lökést adhat a kereskedelmi háborúra érzékeny részvénynek.

A karácsony utáni kitöréssel egyébként a technikai kép is feljavult, az árfolyam átszakította a rövid távú ellenállásokat, s ezzel lehetőség nyílhat a 2040 dolláros történelmi csúcs elérésére is, támaszt pedig 1830 dollárnál a kétszáz napos mozgóátlag képezhet. A külföldi elemzőházak is egytől egyik optimisták a részvénnyel kapcsolatban, a Bloomberg alapján szinte kivétel nélkül vételre javasolják a papírt, a célárak átlaga pedig 2181 dollár. Érdemes tehát figyelni a részvényt a január 30-i negyedik negyedéves gyorsjelentés előtt, amelyben a várakozás szerint 19 százalék körüli bevétel- és profitnövekedést mutathatnak ki éves összehasonlításban.

Prime STRATÉGIA Amazon
Kapcsolódó cikkek