Pénz- és tőkepiac

Kínai hátszéllel száguldhat a PayPal

A PayPal pozitív fejleményekről adott számot Kínával kapcsolatban.

A PayPal pozitív fejleményekről adott számot Kínával kapcsolatban, a GoPayt üzemeltető Guofubao Information Technologyban szerzett 70 százalékos tulajdonosi részesedést, miután decemberben sikeresen lezárult a tranzakció. Ezzel a PayPal vált az első külföldi szereplővé, amely fizetési szolgáltatások nyújtására kapott engedélyt Kínában.

A vállalat várakozásai szerint 2019-ben 15 százalékkal tudták növelni a bevételt, így az a 17,7–17,76 milliárd dolláros sávban alakulhat. Az elemzői konszenzus ennek a sávnak a tetejére várja a múlt évi bevételeket, a 2020-as évre pedig gyorsuló növekedést és csaknem 17 százalékos bővülést prognosztizálnak. Profitsoron az elmúlt évben 57 százalékos növekedést ért el a cég, miután az operatív és nettó eredményhányadok is emelkedtek, ennek üteme azonban 2020-ban jelentősen, 14 százalékra lassulhat az elemzői konszenzus szerint.

Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto/AFP

Tavaly a harmadik negyedévben az aktív felhasználók száma 16 százalékkal növekedett az előző évhez képest, a tranzakciószám 25 százalékkal, a teljes fizetési volumen pedig 27 százalékkal bővült. A kereskedői forgalom 31 százalékkal nőtt, a magánszemélyek közötti tranzakciók volumene pedig 39 százalékkal emelkedett.

A több éve emelkedő csatornában mozog, és az elmúlt hónapokban a csatorna alsó száráról indult meg felfelé. Több fontos ellenállást is áttört, így a következő hetekben betöltheti a 120 dollárnál található rést is, illetve az itt található korábbi csúcs is megdőlhet. Ha kitart a pozitív hangulat, akkor a csatornatetőt is elérheti 130 és 140 dollár között. Az MACD indikátor a napokban adott újra vételi jelzést, az RSI azonban már lassan túlvettséget jelez.

Az értékeltség fontos kérdés, a PayPal piaci kapitalizációja a 2020-as várt árbevétel 6,5-szerese, a várt szabad pénzáram 28-szorosa, valamint a várt nettó eredmény 33-szorosa. Ez nem olcsó, de egy erős, a piaci átlagot jelentősen meghaladó növekedést láthatunk, amelyben a digitális és mobilfizetési trendek hátszele hosszú évekre fenntarthatja a két számjegyű növekedést.

STRATÉGIA részvényárfolyam PayPal
Kapcsolódó cikkek