Pénz- és tőkepiac

Korrigálnak az európai tőzsdék

Londontól Milánóig zöldben kezdtek a főbb európai értékpapírpiacok. A BUX enyhe pluszban nyitott.

Felfelé korrigáltak a keddi nyitáskor az előző napi mély veszteségeikből a főbb európai értékpapírpiacok.

A kereskedés kezdetén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,25 százalék, az euróövzeti EuroStoxx50 index 0,45 százalék nyereséget mutatott.

  • Londonban 0,35 százalék erősödéssel indult a keddi kereskedésnek az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX index 0,45 százalékkal kezdett magasabban,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 0,43 százalékkal erősödött a nyitáskor.
  • Madridban 0,38 százalék, Milánóban 0,57 százalék indexemelkedéssel nyitott a

    Enyhe pluszban nyitott a BUX

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 15,68 pontos emelkedéssel nyitott. Az elemző szerint továbbra is bizonytalan a nemzetközi piaci hangulat a kínai koronavírus miatt.

    Hétfőn a kínai koronavírus-járvány miatt kialakult aggodalmak mély veszteségbe nyomták az árfolyamindexeket a világ tőzsdéin. Európában két százalékot meghaladó veszteséggel zártak a főbb piacok, az amerikai tőzsdéken másfél százalék körüli volt a veszteség.

    Az árfolyamcsökkenés leginkább a kínai kereskedelmi kapcsolatokban erősen érintett ágazatokat, így például a nyersanyagipart érintette a legérzékenyebben. Az európai nyersanyagipari ágazati index több mint négy százalékkal gyengült hétfőn.

    A légitársaságok részvényei is nagyot gyengültek hétfőn, az Air France-KLM 5,6 százalékkal, a British Airways tulajdonosa, az ICAG 5,4 százalékkal, az easyjet 5,0 százalékkal.

    Nyomás alá helyezte az árfolyamokat hétfőn még a németországi üzleti hangulatindex várt javulás helyett januárban bekövetkezett romlása is.

    tőzsdenyitás
    Kapcsolódó cikkek