Pénz- és tőkepiac

Százmilliárd közelében az Opus-bevétel

Közzétette első féléves beszámolóját az Opus Global.

Közzétette szerdán első féléves beszámolóját az Opus Global, e szerint a vagyonkezelő holding első hathavi bevétele 98,9 milliárd forint volt, 2,6 milliárd forintos adózott eredmény mellett.

Fontos megjegyezni, hogy

2019 első félévben az energetika szegmens társaságai még a cégcsoport konszolidációs körébe tartoztak, így ezen vállalatok tevékenysége még jelentős hatással volt a bázisidőszak pénzügyi mutatóira.

Az Opus csoport üzemi eredménye 6 milliárd forint nyereség volt 2020 első félévében, annak ellenére, hogy az már tartalmazza az építőipari szegmens apportkor kimutatott szerződésállományokhoz kapcsolódóan elszámolt értékcsökkenést is.

Az értékcsökkenés teljes volumene a beszámolási időszakban az IFRS sztenderdnek megfelelően mindösszesen 8,5 milliárd forint volt, amely nagy mértékben erodálta az üzemi eredményt.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A 6 milliárd forintos üzemi nyereség mellett a tényleges tevékenység eredményét leginkább prezentáló és az értékcsökkenést kiszűrő EBITDA-mutató 17,7 milliárd forinton zárt,

ezzel a cégcsoport közel megduplázta a 2019. első féléves proforma kimutatás szerinti 9,3 milliárdos EBITDA értékét.

A vállalatcsoport összesen 2,9 milliárd forint teljes átfogó eredményt ért el a tavalyi év ugyanezen időszakának pro-forma 1,3 milliárdos veszteségével szemben, mely több mint 4,2 milliárd forintos eredményjavulást jelent . A csoport a félévet 520 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta, amely közel 20 százalékka csökkent az előző év végéhez képest. Ez a visszaesés főként az energetikai társaságok értékesítéséből adódik.

Opus Global Opus-csoport
Kapcsolódó cikkek